Ingezonden persbericht

Gelderse topfestivals samen op één website

De 14 beste Gelderse culturele festivals hebben zich verenigd in de Federatie Gelderse Festivals en een gezamenlijke festivalkalender ontwikkeld. Op de website www.festivalsingelderland.nl is voor pers en publiek altijd de meest actuele informatie over de aangesloten festivals te vinden. Het is een van de eerste activiteiten in het kader van de promotie van ´Festivals in Gelderland´.

topniveau
De provincie Gelderland is festivalprovincie bij uitstek. Jong en oud kan het hele jaar door in Gelderland terecht voor een cultureel festival dat verrast en inspireert. Van living statues tot klassieke muziek, van mode tot literatuur: voor iedere smaak wordt er in Gelderland een festival op topniveau georganiseerd.

portal
De afgelopen jaren is gebleken dat de lokale en regionale pers, de toeristische sector en het publiek behoefte heeft aan een duidelijke festivalkalender. De portal www.festivalsingelderland.nl biedt altijd het meest actuele overzicht van culturele festivals die door de Provincie Gelderland structureel gesubsidieerd worden. Daarnaast zijn op de website de laatste persberichten te vinden en kan de bezoeker zich inschrijven voor de digitale nieuwsbrief die ieder kwartaal verzonden wordt.
De site valt onder verantwoordelijkheid van de Stichting Federatie Gelderse Festivals, opgericht op 15 mei 2009.

Federatie Gelderse Festivals
De Federatie is de brancheorganisatie van vooraanstaande Gelderse festivalorganisaties. Het doel is gezamenlijke promotie en bevordering van samenwerking en kennisuitwisseling tussen de aangesloten festivals. De leden van de federatie worden voorgedragen door de Provincie Gelderland. De federatie wordt ook financieel ondersteund door de Provincie Gelderland.

Bij de oprichting hebben de volgende veertien festivals zich reeds verenigd:
* Arnhem Mode Biënnale
* Charivari
* Internationaal Tangofestival Doble Ocho
* East of Eastern
* Gebroeders van Limburg
* Gesel XL
* Go Short ­ International Short Film Festival Nijmegen
* Internationale Triënnale Apeldoorn
* KunstFort Asperen
* Music Meeting
* NJO Muziekzomer
* Sonsbeek Internationale Beeldententoonstelling
* Wintertuin
* World Statues Festival
Het aantal leden wordt de komende jaren wellicht uitgebreid.

Het bestuur van de Stichting Federatie Gelderse Festivals bestaat uit:
Frank Tazelaar (Wintertuin), voorzitter
Carmen de Munnik (Sonsbeek Internationale Beeldententoonstelling), secretaris
Wiebren Buma (NJO Muziekzomer), penningmeester



Ingezonden persbericht