Ingezonden persbericht

Groen genieten in onontdekt Groot-Brittannië
BACK TO BASIC MET EUROCAMP UK ESCAPES

Amersfoort, januari 2010 - 'Klanten kiezen vaker voor een campingvakantie in de ongerepte natuur'. Dat signaleert Eurocamp na een analyse van de boekingen in 2009. De specialist in verzorgde campingvakanties speelt in 2010 extra in op deze trend met UK Escapes. Op negen campings in Groot-Brittannië, in samenwerking met Forest Holidays en The National Trust, staat de charme van een back to basic vakantie centraal; meer eenvoud en meer groen. Dankzij de complete Eurocamp bungalowtent ben je toch van alle gemakken voorzien en voor kinderen is er vertier volop; maak een avontuurlijke avondwandeling door het bos onder leiding van een Forest Ranger, ga met het gezin op minisurvival of neem de kinderen mee uit vissen in de speciale junior visvijver.

New Forest
In 2010 zijn er in het aanbod van Eurocamp negen UK Escapes campings verspreid over heel Groot-Brittannië. Twee hiervan vind je in het meest zuidelijke deel waar ook het New Forest ligt, één van de 14 nationale parken van Groot-Brittannië waar pony's en runderen nog vrij rondlopen. Eurocamp biedt hier twee campsites aan, de eerste in Roundhill in het hart van het Nationaal Park. Het park bestaat uit open heideland en bosrijke delen met eeuwenoude bomen en glasheldere beekjes. De ideale omgeving voor een echte natuurvakantie. In de buurt van de Roundhill camping is een speciale junior visvijver. De tweede campsite ligt in Holmsley aan de rand van het New Forest, een familiecamping waar Eurocamp de Safaritent aanbiedt, extra in lijn met de back to nature beleving.

Vleermuizen en mini-survivals
Op de UK Escapes campings in Groot-Brittannië is het mogelijk verschillende activiteiten te ondernemen met een Forest Ranger. Maak een nachtwandeling met een ervaren Forest Ranger en verken het nachtleven van de dieren in de omgeving. Ondersteund door een 'bat-detector´, die werkt met behulp van ultra-sonische technologie, ga je op zoek naar vleermuizen. Benieuwd naar je overlevingsvaardigheden en oriëntatievermogen in de natuur, dan ga je met het gezin op minisurvival. Blijf als de avond valt nog even buiten om de nachtzwaluw te horen, de herten uit de bosjes te zien komen en de uilen te observeren. Succes bij de kinderen gegarandeerd!

Luxe is uit, eenvoud is in
Op elke UK escapes camping zijn de faciliteiten basic. Er is een supermarkt en goede sanitaire voorzieningen, maar geen elektriciteit. Wel beschikt de Eurocamp bungalowtent over een opwind lantaarn en een koelbox met koelelementen. De campings van UK Escapes zijn te boeken via www.eurocamp.nl/escapes of via het telefoonnummer 033 - 460 27 27. De Eurocamp Safaritent (o.a. in Holmsley) wordt het voorseizoen aangeboden vanaf ¤ 44,- per nacht per accommodatie. In het hoogseizoen vanaf ¤ 89,- per nacht per accommodatie.

Eurocamp is specialist in verzorgde campingvakanties op ruim 160 bestemmingen in Europa. Er wordt overnacht in een luxe stacaravan, een compleet ingerichte bungalowtent of een luxe chalet met een overdekt terras. Vrijheid en flexibiliteit staan voorop. Eurocamp kent geen verplichte aankomstdagen of minimum verblijf. De bestemmingen kunnen onbeperkt gecombineerd worden. Op alle Europese campings werken door Eurocamp opgeleide medewerkers. Speciaal voor gezinnen met jonge kinderen is er een selectie van de meest peutervriendelijke campings: Petit Paradis. Voor tieners biedt Eurocamp het programma Base: internationale animatie. Daarnaast biedt Eurocamp ook vakanties aan in de Verenigde Staten en werkt daarbij samen met de Amerikaanse kampeerspecialist KOA. Gasten verblijven dan in houten kabins of lodges. Voor meer informatie: www.eurocamp.nl/ www.petitparadis.nl/ www.eurocamp-enjoy.nl