Ingezonden persbericht

Zuid-Holland en Zeeland slaan handen ineen op Vakantiebeurs

Tijdens de vakdag van de Vakantiebeurs luiden de gedeputeerde van Zuid-Holland, Martin van Engelshoven-Huls, en de gedeputeerde van Zeeland, Harry van Waveren, samen het nieuwe toeristische jaar in. Tijdens een gezamenlijk georganiseerde borrel lichten de gedeputeerden toe hoe de twee provincies de handen ineen slaan voor de toeristische promotie van Brouwersdam.

Brouwersdam

De Brouwersdam is een uniek kustgebied in Nederland en verrassend veelzijdig. De 6,5 km lange dam biedt meer dan alleen zon, zee en strand. Door de ligging tussen de Noordzee en het Grevelingenmeer kan er volop worden genoten van activiteiten op en rond het water, zoals zwemmen, (strand)zeilen, (kite)surfen, waterjumpen en wandelen. Ook voor de natuurliefhebber is er een gevarieerd aanbod: riet- en graslanden, slikken, schorren en kreken.

Provincies en gemeenten hebben de handen ineen geslagen om het gebied verder tot bloei te brengen en zijn continu bezig de dam te vernieuwen. Op de vakdag vindt u in de Zuid-Holland stand meer informatie over Brouwersdam als trendsettend watersportgebied. Zie ook de website www.brouwersdam-superspot.nl.

Zuid-Holland op de Vakantiebeurs
Van middeleeuws overnachten bij Archeon en skiën in Zoetermeer tot een historische wandeling met de modernste informatietechnieken in Dordrecht: in de stand van het Zuid-Hollands Bureau voor Toerisme maken bezoekers van de Vakantiebeurs kennis met het gevarieerde toeristisch aanbod van de provincie. Twee soldaten uit de Waterlinietijd informeren het publiek over het nieuwe themajaar 'Leve de Vaarwegen en Waterlinies!'. De Zuid-Hollandpresentatie is te vinden in de 'Beleef Nederland' hal (hal 11).

Themajaar 'Leve de Vaarwegen en Waterlinies!'
Provincie Zuid-Holland heeft 2010 uitgeroepen tot het themajaar 'Leve de Vaarwegen en Waterlinies!'.
Tijdens het themajaar worden rond de historische vaarwegen van Zuid-Holland en de Oude en Nieuwe Hollandse Waterlinies allerlei festivals en tentoonstellingen georganiseerd. Tijdens de Vakantiebeurs 2010 wordt ook een drietal nieuwe thema-fietsroutes gepresenteerd.

Meer informatie
Meer informatie over Zuid-Holland en het themajaar vindt u op www.zuid-holland.com en www.levedevaarwegenenwaterlinies.nl.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht