Landstede

Loopbaanplanning schoolkeuze leerlingen

Wat kan ik, wat vind ik leuk en wat zoek ik in werk. Deze vragen klinken leerlingen van het voortgezet onderwijs niet vreemd in de oren. Landstede is in samenwerking met Talentstad een pilot loopbaanplanning gestart om deze vragen te beantwoorden.

De eerste lichting leerlingen die met vragen aanklopt, is een viertal dames. Ze komen gedurende zes maal bij elkaar in het Loopbaan Oriëntatie Centrum in de Landstede Infoshop aan het Grote Kerkplein in Zwolle.

Tijdens de bijeenkomsten krijgen ze verschillende opdrachten voorgelegd waarbij wordt gepeild waar hun interesses liggen. Aan het einde hebben de leerlingen een beter en helder beeld van de beroepen en opleidingen.

Na deze pilot,waarvan de laatste bijeenkomst begin februari plaatsvindt, is het de bedoeling dat dit groepsgewijze traject ook aan andere geïnteresseerden wordt aangeboden.

Loopbaan Oriëntatie Centrum (LOC)
Het LOC helpt jongeren en volwassenen bij het oriënteren op de beroepskeuzemarkt. Bij het oriënteren krijgen ze begeleiding van geschoolde loopbaanbegeleiders van de Landstede Infoshop.

De gesprekken zijn objectief en is dus niet alleen op opleidingen van Landstede gericht. Het belang van een goede keuze staat voorop.

TalentStad