Ingezonden persbericht

Ruim 1300 winnaars door PostcodeKanjer

Eindhoven viert feest in de kou

Vanavond heeft de Postcode Loterij tijdens het wijkfeest in Eindhoven bekend gemaakt dat ruim 1300 wijkwinnaars duizenden euro's per lot hebben gewonnen. De Postcode Loterijdeelnemers spelen met bijna 2200 loten mee in de winnende wijkcode 5625. Uit de winnende straat gaan 9 deelnemers rijk het nieuwe jaar in dankzij de PostcodeKanjer van 30.000.000 euro.

Verdeling van de Kanjer
De helft van de Postcode Kanjer - 15 miljoen euro - wordt verdeeld onder alle mensen die deelnemen met de juiste wijkcode (5625). De andere 15 miljoen euro gaat naar alle deelnemers die meespelen met de volledige winnende postcode (5625 VP). De verdeling is over alle deelnemende loten en gebeurt op basis van kanjerpunten. Hoe meer kanjerpunten, hoe groter het aandeel in de prijs.
Met de winnende postcode spelen 9 gezinnen mee met in totaal 14 loten. De wijkwinnaars winnen 8.320 euro per lot, wanneer het hele jaar met de verdubbelaar is meegespeeld.

Wijkfeest
Het Kanjerfeest vond plaats op het speelveld aan de Lohengrinlaan in Eindhoven.
Ruim 6.500 mensen trotseerden de kou en genoten van het wijkfeest, met optredens van Nick & Simon, Thomas Berge en Rene Froger.

Nationale Postcode Loterij - De samenleving wint altijd
Van de opbrengst bij de Nationale Postcode Loterij is 50% bestemd voor het goede doel. Dankzij 2,5 miljoen deelnemers aan de Nationale Postcode Loterij is er uit 2009 een bedrag van ruim 250 miljoen euro te verdelen onder meer dan 64 goededoelenorganisaties op het gebied van mens en natuur. Dit zijn onder meer UNICEF, Natuurmonumenten, Greenpeace, het Wereld Natuur Fonds, Humanitas en Stichting DOEN. www.postcodeloterij.nl.