Ingezonden persbericht


Persbericht

In januari 2010 start opleiding forensische geneeskunde bij de NSPOH

Amsterdam, 13 november 2009 - Op donderdag 7 januari 2010 start de opleiding forensische geneeskunde van de NSPOH met een nieuwe leergang in Amsterdam met de module 'Introductie, organisatie en wettelijke regelgeving in de forensische geneeskunde". Het onderwijs sluit aan op de belangrijkste ontwikkelingen in het werkveld en is gericht op de dagelijkse praktijk van de forensisch arts. Voor artsen die werkzaam zijn in de forensische geneeskunde zijn er verschillende mogelijkheden om zich te scholen. Geïnteresseerden vinden meer informatie op www.nspoh.nl/mg of nemen contact op met de NSPOH, telefoon 020-4097000.

Losse modulen en specialisatie
De afzonderlijke modulen kunnen als bij- en nascholing gevolgd worden.

Om als forensisch arts professioneel te kunnen functioneren, volgt de deelnemer minimaal de zes modulen van de basisopleiding. Alle essentiële competenties voor het optreden als forensisch arts worden in deze opleiding uitgediept. De vorm van het onderwijs is afwisselend, mede vanwege het competentiegerichte karakter van opleiden. Moduleopdrachten, die in de meeste modulen zijn opgenomen, zorgen voor integratie van theorie en praktijk. De deelnemer sluit iedere module af met een toets.

Artsen die geregistreerd willen worden in het profielregister Forensische Geneeskunde van de SGRC volgen de gehele eerste fase van de Beroepsopleiding Maatschappij & Gezondheid, profiel Forensische Geneeskunde.

Ook voor professionals die juist níet werkzaam zijn in de forensische geneeskunde biedt de NSPOH onderwijs op dit vakgebied. Deelnemers aan de tweedaagse module "Inleiding in de forensische geneeskunde", die op 13 januari start, krijgen aan de hand van situaties in de sociaal geneeskundige praktijk, inzicht in het belang van de forensische geneeskunde. Het gaat om situaties waarin artsen betrokken raken bij vraagstukken op het grensvlak van geneeskunde, gezondheidsrecht en strafrecht.

Einde persbericht