Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 5-12-2009

JUBILEUM WIE IS DE MOL? TIENDE EDITIE IN HET LAND VAN DE RIJZENDE ZON

Wie is de Mol? bestaat tien jaar! En dat zal de kijker tijdens deze bijzondere reeks niet ontgaan. Aanstaande donderdag 7 januari om 20.30 uur start het nieuwe seizoen op Nederland 1. Het begon in 1999 in Australië en ging daarna via Schotland, Portugal, Canada, wéér Australië, Indonesië, Argentinië, Thailand, Mexico, Noord Ierland en Jordanië de hele wereld rond om voor het tiende seizoen neer te strijken in Japan. Tien bekende Nederlanders storten zich in het land van de rijzende zon in een groot avontuur waar ze onder leiding van Pieter Jan Hagens op jacht gaan naar de pot én naar de Mol.

'Niets is wat het lijkt bij de Mol, Japan heb ik dan ook als het perfecte land ervaren voor deze onvergetelijke 10e reeks' aldus Hagens.

Tim Akkerman, Barbara Barend, Erik van der Hoff, Hind, Arjen Lubach, Kim Pieters, Loretta Schrijver, Frits Sissing, Manuel Venderbos en Sanne Vogel zijn vanaf donderdag zien bij de AVRO in deze jubileumeditie van 'Wie is de Mol?'.

Het tienjarige bestaan van 'Wie is De Mol?' gaat in de nieuwe reeks niet ongemerkt voorbij. Vooral de oplettende fan gaat de knipogen naar het rijke verleden van dit spannende programma herkennen. Tien weken lang voeren de kandidaten opdrachten uit om gezamenlijk de prijzenpot te spekken. De zoektocht naar de Mol in hun midden wordt ook in Japan een lastige klus. Samenwerken en vertrouwen zijn sleutelwoorden die bij deze bekende Nederlanders niet altijd samengaan. Wie van hen de Mol is gaat ook dit seizoen de kandidaten én de kijker continu bezig houden.

Al tien jaar lang is het AVRO-programma Wie is de Mol? ongekend populair en heeft het door de jaren heen een trouw kijkerspubliek opgebouwd. Gemiddeld trekt de serie 1,3 miljoen kijkers en werd het dit jaar genomineerd voor een Gouden Televizier Ring. Maar niet alleen op televisie wordt het programma gewaardeerd. Ook via internet en radio weten de fans het programma te vinden. De internetsite wieisdemol.avro.nl wordt wekelijks maar liefst 1 miljoen keer bezocht en het forum heeft duizenden trouwe actieve bezoekers. Wie is de Mol? is jaarlijks zelfs zo populair dat het programma een eigen nieuwsbrief heeft, er zijn events, een hyves en fanclubs die ondermeer speciale dagen voor hun leden organiseren.

Meer informatie: wieisdemol.avro.nl.

---



Algemene omroepvereniging AVRO