Openbaar Ministerie

Kort berichtje over de stand van zaken mbt oud en nieuw verdachten in het Bredase arrondissement.

OM Breda heeft 25 'oud en nieuw-zaken' onder zich.


* 6 personen hebben meteen een transactie (boete) betaald. Het geldbedrag lag gemiddeld zo'n 75% hoger dan normaal. De zaken zijn hiermee afgedaan.
* 11 personen hebben het politiebureau verlaten met een 'AU-dagvaarding' AU staat voor aanhouden en uitreiken. De zitting staat gepland op 2 mrt. Een gedeelte van deze verdachten (afhankelijk van feit en persoon verdachte) kan alsnog het transactiebedrag betalen en hiermee de gang naar de politierechter voorkomen.
* 2 personen zijn uitgenodigd voor een taakstrafzitting. Dit is een besloten zitting, meestal met bekennende verdachten met gering strafblad en een relatief gering feit. Het OM biedt de verdachten een taakstraf aan.
* Bij één verdachte is de zaak geseponeerd.
* Vijf zaken zijn nog in onderzoek, waaronder 680014/10 betreft onderstaand feit. Tekst persbericht 1 januari 2010 politie MWB:
In Etten-Leur arresteerde de politie omstreeks 05.15 uur op het Trivium bij een discotheek twee mannen, broers, 21 en 25 jaar uit Etten-Leur voor het niet voldoen aan de vordering om weg te gaan. De agenten werden door de verdachten tijdens de arrestatie beledigd ook werd een agent in zijn gezicht geslagen.
* Op de snelrechtzitting van donderdag 7 januari komen geen oud en nieuwzaken voor. Geen van de zaken bleek geschikt voor deze afdoening.