Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 6 januari 2010

Winnaar YPF Jazz Pianoconcours Anne Guus Teerhuis start het nieuwe jaar met CD-primeur

Op donderdag 7 januari is de release van de eerste cd Tarhouse Tales van Anne Guus Teerhuis, winnaar van het YPF Jazz Pianoconcours 2009. Samen met basgitarist Glenn Gaddum Jr. en drummer Kristijan Krajn?an vormt hij een vast trio. Tarhouse Tales verschijnt onder het label YPF Artists en wordt feestelijk gepresenteerd met een concert in het Bimhuis te Amsterdam.

De cd komt tot stand dankzij de Young Pianist Foundation, die zich onder andere ten doel stelt om kansen voor het schaarse piano toptalent in Nederland te vergroten. Op 25 januari 2009 won Teerhuis het YPF Jazz Pianoconcours. Naast het prijzengeld werd hij uitgenodigd voor concerten in het Bimhuis, in Barcelona, op het North Sea Jazz Festival en op vele andere jazzfestivals. Op 8 januari speelt Teerhuis met zijn trio een live studio sessie voor Radio 6 in Panama.

Na het winnen van het YPF Jazz Pianoconcours werkte Teerhuis aan Tarhouse Tales. "Alles wat ik de afgelopen jaren heb ervaren en geleerd hoor je terug op deze cd. Ik ben trots op de zeggingskracht van de muziek. Er waren momenten dat we loskwamen van de materie: je speelt, je weet niet waar het heengaat, en toch ga je er vol voor. Dat is spannend, en zo ontstaan de mooiste dingen", aldus Teerhuis.

Tarhouse Tales van het Anne Guus Teerhuis Trio is vanaf 7 januari 2010 verkrijgbaar via de website www.ypf.nl en via de reguliere verkoopkanalen in Nederland en België. Er zijn nog kaarten voor het concert op 7 januari beschikbaar via www.bimhuis.nl. Aanvang: 20.30 uur. Young Pianist Foundation (YPF)

De Young Pianist Foundation stelt zich ten doel initiatieven te ontwikkelen, in aanvulling op de muziekscholen en conservatoria, om de kansen voor het schaarse piano toptalent te vergroten. In haar initiatieven neemt YPF het internationale topniveau steeds als standaard en stimuleert jonge, in Nederland studerende pianisten tot excelleren.

YPF organiseert concerten, concoursen en masterclasses. Onder het label YPF Artists brengt de YPF tevens CD's uit en helpt jonge talenten met het bereiken van internationale concertpodia. Hiermee investeert de YPF in jong talent en stimuleert pianisten bij de start van hun carrière.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht