IKON

P E R S B E R I C H T
OBA Live op Radio 5
IKON
Donderdag 7 januari 2010
19.00-21.00 uur

Talkshow met gasten, discussies en live muziek rechtstreeks vanuit de OBA (Openbare Bibliotheek) in Amsterdam. Presentatie: Jurgen Maas


*Hoofdgast: Korpschef Ans Rietstra
Insiders voorspellen haar een glanzende carrière bij de politie: Ans Rietstra. Sinds een jaar is ze korpschef van de politieregio Noord-Holland Noord. De derde vrouw in deze functie. Hoe ziet ze de rol van de politie in de hedendaagse samenleving?


*Artistiek leider Titia Bouwmeester noemt zich kroniekschrijver voor gemeenschappen in verandering. Met haar theatergezelschap 5eKwartier maakte zij samen met buurtbewoners van de Haarlemse Slachthuisbuurt de muziekvoorstelling Stek.


*Wat zeg je op een verjaardag tegen een potentiële PVV-stemmer? Vandaag in de rubriek Beste PVV-stemmer, de Nederlandse historicus, columnist en rechts-conservatief denker Bart Jan Spruyt.


*De Kwestie: Ontzag voor gezag?
Inenten voor de Mexicaanse griep? Dat maken we zélf wel uit. Een dertienjarige die de wereld wil rondzeilen? Geen rechter kan haar tegenhouden. Of het nou om de agent, de docent of de politicus gaat, burgers lijken ongevoeliger voor gezag. Een gesprek over oorzaak en gevolg met hoogleraar geschiedenis James Kennedy, rechtsfilosoof Gijs van Oenen en politicoloog en journalist Menno Hurenkamp.


*Live Muziek; Daniël Rovai

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN. Actuele inhoud: www.obalive.nl

OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op: www.spirit24.nl

Neem voor meer informatie contact op met Mieke Spaans, eindredacteur OBA Live tel. 06-10962471 mieke.spaans@ikon.nl. U bent van harte welkom bij de live uitzending. Opgave vooraf is niet nodig.