Ingezonden persbericht


Vier nieuwe EXILIM-camera's van Casio

Compacte, supersnelle camera met 10x optische zoom;

drie camera's met Dynamische Foto-functie

Amstelveen, 7 januari 2010 ­ Casio introduceert vier nieuwe digitale camera's in de EXILIM-serie. De eerste uit de reeks is de HIGH SPEED EXILIM® EX-FH100. Deze camera heeft de befaamde, supersnelle serie-opnamefunctie, waarmee fotografen nooit meer het ideale fotomoment missen. Deze EX-FH100 biedt een krachtige zoomlens in een zeer compacte body. De andere drie nieuwe Casio-camera's zijn de EXILIM EX-H15, EX-Z2000 en EX-Z550. Casio heeft deze drie camera's voorzien van de unieke Dynamische Foto-functie. Gebruikers monteren en combineren hiermee verschillende bewegende beelden, direct op de camera.

De aanvoerders van de nieuwe EXILIM-modellen zijn de EX-FH100 en de EX-H15, met beide 10x optische zoom. De EX-FH100 maakt optimaal gebruik van de ongeëvenaarde, supersnelle serie-opname van Casio. De andere drie camera's beschikken over high-speed beeldverwerkingstechnologie. Dit komt niet alleen de beeldkwaliteit ten goede, maar biedt gebruikers ook compleet nieuwe manieren om te genieten van digitale fotografie.

HIGH SPEED EXILIM EX-FH100
Deze razendsnelle digitale camera met 10,1 effectieve megapixels heeft een groothoeklens van 24 mm met 10x optische zoom. En dit alles in een uiterst compact formaat, waardoor het bijzonder makkelijk is om de camera overal mee naar toe te nemen. De EX-FH100 heeft een maximale burst-ratio van maar liefst veertig foto's per seconde (bij een maximale beeldgrootte van 9 megapixels en een maximale buffergrootte van dertig foto's). Dankzij de krachtige zoomlens is deze technologie nu ook mogelijk voor objecten ver weg. Daarnaast is het mogelijk video-opnames tot 1.000 beelden per seconde te maken en zo beweging vast te leggen die normaal gesproken onzichtbaar is voor het menselijk oog.

Van geoefende amateurfotografen tot beginners - iedereen kan genieten van de razendsnelle serie-opnamefunctie op de EX-FH100. De camera heeft voor gevorderden een draaiknop om onder meer handmatig de belichting voor serie-opnames in te stellen. Voor de beginners heeft de camera een aparte functie die het maken van supersnelle serie-opnames vergemakkelijkt. Gebruikers stellen alleen het scènetype in en de camera bepaalt automatisch de optimale snelheid voor het fotograferen van een serie beelden. De nieuwe EX-FH100 biedt hoge kwaliteit fotografie met nagenoeg geen ruis, zelfs bij situaties met weinig licht zoals binnenshuis. Daarvoor zorgt de uiterst gevoelige CMOS-sensor.

EXILIM EX-H15 / EX-Z2000 / EX-Z550
Deze drie nieuwe digitale camera's hebben 14,1 effectieve megapixels en Casio's nieuw ontwikkelde EXILIM Engine 5.0. De Dynamische Foto-functie is bij deze modellen aanzienlijk verbeterd. Met deze functie kunnen gebruikers afbeeldingen uit bewegende beelden knippen en deze combineren met een ander, stilstaand beeld dat als achtergrond dient. Met deze krachtige, nieuwe camera's kunnen bewegende beelden niet alleen met stilstaand beeld, maar ook met andere bewegende beelden worden gecombineerd. Dit vergroot de creatieve vrijheid in fotograferen nog meer dan voorheen. De camera's bieden niet alleen meer plezier in het maken van foto's, maar ook in het delen ervan. Zo is het met de bijgeleverde software zeer eenvoudig om samengestelde bewegende beelden te uploaden op YouTube(TM) of op een blog.

Casio heeft de drie camera's ook uitgerust met Premium Auto, een geavanceerde, volledig automatische functie voor het maken van schitterende foto's door enkel en alleen de sluiterknop in te drukken. Premium Auto herkent automatisch het punt om op te focussen en het type scène, of het nu om situaties 's nachts, met tegenlicht of tijdens een zonsondergang gaat. Vervolgens verwerkt deze functie het beeld aan de hand van de details in het frame, bijvoorbeeld door mensen of landschappen op de foto te corrigeren. Het topmodel, de EX-H15, is bovendien uitgerust met 10x optische zoom.

In bijgaande documenten vindt u alle eigenschappen en specificaties van deze vier nieuwe EXILIM-camera's.

Casio introduceert deze camera's tijdens de CES in Las Vegas (VS). De camera's zijn vanaf het voorjaar van 2010 in Nederland verkrijgbaar. De EX-FH100 heeft een adviesprijs van 349 euro, de EX-H15 299 euro, de EX-Z2000 249 euro en de EX-Z550 199 euro. Alle genoemde prijzen zijn incl. btw. Meer informatie op www.exilim.nl.

###

Noot voor de redactie,