Newconomy

Bijgaand ontvangt u een gecorrigeerde versie van het persbericht dat Vivenda Media Groep vanmorgen verzonden heeft. De correctie betreft een toevoeging van het woord bankrekening in de tweede zin van de eerste alinea. Onze excuses voor het ongemak.

PERSBERICHT
Hilversum, 7 januari 2010

Vivenda Media Groep:


· Failliete Publishing Partners Nederland (PPN) onder twijfelachtige argumenten toestemming gekregen om beslag te leggen

· Betreft kwestie RT Company 2001

· Maximaal risico VMG beperkt

Het bestuur van Vivenda Media Groep NV (VMG) bericht dat de curator van het sinds 6 maart 2007 in faillissement verkerende Publishing Partners Nederland BV (PPN) op 29 december 2009 onder twijfelachtige argumentatie toestemming heeft gekregen tot het leggen van conservatoire beslagen onder VMG. Op 30 december 2009 is beslag gelegd op de aandelen van diverse werkmaatschappijen van VMG en op de bankrekening van VMG NV. Het bestuur van VMG benadrukt dat geen toestemming is verleend om beslag te leggen op de bankrekeningen van de werkmaatschappijen. De operationele activiteiten zullen hier geen hinder van ondervinden.

Achtergrond en historie
De basis van deze vermeende claim vindt zijn oorsprong in de aankoop van Wish- NokNok van de door de heer Jakob Pieterman gecontroleerde vennootschap Publishing Partners Nederland BV (PPN) door RT Company (thans genaamd VMG NV) in 2000. Doordat PPN de slotbetaling van Hfl. 150.000 ( 68.067) van de

schikkingovereenkomst van 2001 niet heeft kunnen vaststellen, heeft PPN verzocht de in 2001 gesloten overeenkomst acht jaar na dato te ontbinden.

VMG heeft in het getuigenverhoor in oktober 2009 overtuigend aangetoond dat het failliete PPN geen vordering heeft en de betaling wel degelijk heeft plaats gevonden. Ook uit de jaarrekeningen van PPN blijkt dat de schikkingovereenkomst wel degelijk is uitgevoerd. De curator heeft dan ook, naar de mening van VMG, op misleidende gronden aan de rechter om toestemming tot beslaglegging verzocht.

Het maximale financiële risico voor VMG bedraagt naar de mening van het bestuur van VMG 117.500 indien de rechtbank het door VMG NV geleverde bewijs als onvoldoende kwalificeert.

Het bestuur van VMG betreurt dat zij zich zoveel kosten en inspanningen moet getroosten om zaken uit een lang verleden waarbij zij geen enkele betrokkenheid had op te lossen. VMG zal de curator van PPN persoonlijk aansprakelijk houden voor de geleden schade.

In de bijlage en op de website van VMG (www.vivendamediagroep.nl) is meer achtergrondinformatie te vinden.