Ingezonden persbericht


Persbericht

Driebergen, 7 januari 2010

Kamperen in Nederland wint aan populariteit
Investeren in beleving loont voor campingeigenaren

Uit analyses van RECRON, de belangenbehartiger voor de recreatiebranche, op basis van het ContinuVakantieOnderzoek blijkt dat Nederlanders afgelopen jaar steeds vaker zijn gaan kamperen in eigen land.

De stijging van het aantal binnenlandse vakanties in 2009 met 500.000 is vooral ten gunste gekomen van de kampeer- en bungalowvakanties. Samen zorgen zij voor bijna 60% van deze toename (ofwel 300.000 vakanties). De groei van het aantal kampeerders doet zich niet alleen voor bij de bedrijven die zich richten op familiegebonden gezelligheid en uitbundigheid. Opvallend is dat ook bedrijven die zich meer toeleggen op avontuurlijk verblijf en natuurbeleving het aantal kampeerders flink zagen toenemen.
Beide trends bevestigen de groeiende behoefte aan een unieke vakantiebeleving bij de consument. Als die in Nederland geboden wordt, dan weet de Nederlandse vakantieganger die ook te vinden. Steeds meer recreatiebedrijven spelen hier bewust op in door de ontwikkeling van bijzondere (verblijfs)voorzieningen, speciale arrangementen en aangepaste marketing.

"Het blijkt dat de consument het waardeert dat de Nederlandse recreatiesector investeert in kwaliteit en beleving," aldus Joep Thönissen, directeur RECRON. "Daarom zijn de verwachtingen voor 2010 positief".
RECRON stimuleert dit met haar innovatieproject Gastvrij Nederland. Dit project geeft RECRON-leden in de verblijfsrecreatie inzicht in de wensen en behoeften van de Nederlandse vakantieganger. Hiermee helpt zij haar leden om de belevingswereld op hun camping of park te creëren zoals hun gasten die willen ervaren.

RECRON, de Vereniging van Recreatieondernemers Nederland, streeft naar een optimaal ondernemersklimaat in de recreatiebranche en behartigt de collectieve en individuele belangen van de leden. De brancheorganisatie vertegenwoordigt ruim 2.000 recreatiebedrijven. Hieronder vallen kampeerbedrijven, bungalowparken, groepsaccommodaties, dagattracties, buitensportbedrijven, zwembaden en sauna's.



Ingezonden persbericht