Ingezonden persbericht


LaCie introduceert de LaCinema Mini HD: full HD WiFi-mediacenter in dvd-formaat


· Ultracompact full HD-mediacenter

· Bekijk High-Definition films op een HDTV
· Speel foto's, muziek en films draadloos af en deel ze met vrienden en familie
· Overal mee naar toe te nemen door compact formaat

PARIJS, 7 januari 2010 - LaCie lanceert de LaCinema Mini HD, een alles-in-één WiFi High-Definition mediacenter. Met zijn ongelooflijk compacte formaat en stijlvolle design heeft het mediacenter veel te bieden. De LaCinema Mini HD maakt HD-films-, foto's- en muziekcollecties beschikbaar op een breedbeeld-tv in een volledige 1080p-resolutie.

LaCinema Mini HD verenigt de computer- en de entertainmentwereld in full HD-kwaliteit. De LaCinema Mini HD omvat ingebouwde functionaliteit voor een 802.11n WiFi-verbinding met hoge snelheid. Daarnaast heeft het mediacenter een draadloze DLNA®-mediaspeler en -server.

Data overbrengen naar de LaCinema Mini HD is makkelijk. Dit kan via de USB-verbinding met busvoeding voor maximale overdrachtsnelheden, of door de drive te verbinden met een thuisnetwerk. Gebruikers kunnen bestanden eenvoudig draadloos laden vanaf hun computer of via een Ethernet-verbinding.

"De nieuwe LaCinema Mini HD is een uiterst compleet mediacenter dat een grote opslagcapaciteit combineert met een compact design en een naadloze store-and-play-functie", zegt Salem Tirane, Digital Home Product Manager bij LaCie. "Gebruikers profiteren van de uitgebreide uitwisselbaarheid van HD-videostandaarden en de handige ingebouwde functionaliteit voor draadloze N-streaming."

Om films af te spelen, hoeven gebruikers alleen de bijgeleverde HDMI-videokabel aan te sluiten en het draadloos netwerk te selecteren. De drive is onmiddellijk klaar om bestanden te openen, die opgeslagen zijn op de interne harde schijf, een verbonden USB-drive of NAS (Network-Attached Storage), een pc of Mac.

LaCinema Mini HD speelt full HD 1080p-films op tv af met constante kwaliteit en maakt alle film- of muziekbestanden onmiddellijk toegankelijk. Dankzij het uitgebreide aantal codecs dat het apparaat ondersteunt, kan de LaCinema Mini HD MKV-, AVC-, DivX- en meer bestandformaten probleemloos afspelen op elke tv. Het is zelfs mogelijk om albumcovers en artiesten weer te geven en om diashows te maken bij muziek.

Met zijn nieuwe minimalistische design van Neil Poulton vormt de LaCinema Mini HD de ultieme combinatie van kunst, eenvoud en technologie. Daardoor past het stijlvolle apparaat perfect bij elke tv-opstelling. Aangezien hij makkelijk mee te nemen is, kunnen gebruikers volledige digitale bibliotheken op de LaCinema Mini HD overal afspelen - of ze nu bij een vriend thuis, op vakantie of op een feest zijn.

Verkrijgbaarheid

De LaCinema Mini HD is verkrijgbaar via de LaCie Online Store, LaCie Resellers+, LaCie Corner en LaCie Storage Partners voor een adviesprijs vanaf 279 euro (inclusief btw). Voor meer informatie: www.lacie.com.

Over Neil Poulton
Neil Poulton is geboren in Thurso, Schotland. Hij is afgestudeerd in Industrieel Ontwerp aan de Universiteit van Edinburgh en aan de Milan Domus Academy. Poulton viel voor het eerst op in 1989 als de ontwerper van de 'ageing pens'. Deze pennen zijn gemaakt van 'levend' plastic dat door gebruik verandert van kleur en vorm. Tegenwoordig ontwerpt en ontwikkelt Neil Poulton producten voor internationale klanten als LaCie en Artemide. Sinds 1991 woont en werkt Poulton in Parijs. www.neilpoulton.com

Over LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Neil Poulton, Ora-Ïto, Karim Rashid, 5.5 Designers en Sam Hecht. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431). Voor meer informatie: www.lacie.com.

# # #

Foto's in hoge resolutie vindt u op: http://www.lacie.com/nl/products/images/index.htm?id=10015



Ingezonden persbericht