Ingezonden persbericht


De voorleessessies zijn op 24, 27 en 31 januari en niet in december. Excuses. Graag het eerdere bericht verwijderen.

Persbericht, 7 januari 2010

Historische kinderboekenschrijvers lezen voor in Nieuw Land

Lelystad - Nieuw Land haakt in op de Nationale Voorleesdagen 2010 met verrassende voorleessessies op 24, 27 en 31 januari van historische kinderboekenschrijvers Agave Kruijssen, Martine Letterie en Gerard Sonnemans. Zij laten de middeleeuwse ridders uit hun verhalen tot leven komen! Nieuw Land heeft daarnaast een primeur met een speciaal geschreven verhaal door Agave Kruijssen.

De schrijvers Agave Kruijssen, Martine Letterie en Gerard Sonnemans hebben zich gespecialiseerd in historische verhalen voor kinderen. Zij vertellen spannende verhalen over ridders in het decor van de tentoonstelling Ridders, Rovers en Rouwdouwers en laten kinderen van 6 tot en met 11 jaar zo geschiedenis beleven.

Agave Kruijssen schreef speciaal voor Nieuw Land Uwe en de kapers van Kuinre! Dit is een spannend verhaal over Uwe die een onverwachte maar heftige ontmoeting heeft met roofridder Herman van Kuinre Wat heeft deze onvoorspelbare man voor hem in petto? Kinderen die naar de voorleessessie komen, krijgen dit verhaal gratis. Het verhaal is voor niet-deelnemers te koop voor ¤ 1,75 in de winkel van Nieuw Land.

Kijk op www.nieuwlanderfgoed.nl voor het programma. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Om zeker te zijn van een plaats kunt u zich aanmelden via 0320-225900 of mailt u naar aanmelding@nieuwlanderfgoed.nl onder vermelding van 'voorleessessie' met de datum.

De tentoonstelling Ridders, Rovers en Rouwdouwers over de roofridders van Kuinre is nog tot en met 28 februari te zien.



Ingezonden persbericht