Ingezonden persbericht


Kleinere bedrijven hebben het meest te winnen bij het uitbesteden van IT

Leiden, 7 januari 2009 - Infotheek, leverancier van hardware en IT-diensten, ziet in de dagelijkse praktijk dat bedrijven met minder dan 150 medewerkers het meest gebaat zijn bij uitbesteding van IT. Tegelijkertijd is juist deze groep daar vaak moeilijk van te overtuigen, omdat het goedkoper lijkt om zolang mogelijk alles zelf te doen.

"Nu de complexiteit van IT toeneemt, is het voor kleinere bedrijven bijna niet meer te doen om van alle onderwerpen - van virtualisatie en consolidatie tot het uitrollen van een veilig en professioneel wireless netwerk- alle kennis in huis te hebben," aldus Jordy Kool, commercieel directeur van Infotheek. "Dat terwijl juist deze bedrijven altijd het meest terughoudend zijn en vaak heel lang zelf hun IT blijven doen. Dat is echt zonde omdat ze vaak te veel geld betalen, tijd verdoen of zichzelf te kort doen door niet met de meest ideale systemen te werken."

De vier belangrijkste redenen voor uitbesteding:

- Prijs/kwaliteit verhouding is beter bij uitbesteding
- Uitbesteden is goedkoper dan in eigenbeheer houden
- Met uitbesteding worden problemen sneller opgelost


- Met uitbesteding blijft de kennis beschikbaar voor de organisatie, ook bij vertrek van medewerkers of tijdens vakanties

Voorbeeld van een bedrijf dat zijn applicatiebeheer heeft uitbesteed is uitgeverij Koninklijke Brill.

Brill en Infotheek werken al sinds 2001 samen op het gebied van hard- en software en sinds 2008 levert Infotheek ook IT-diensten als werkplekbeheer en bemanning van de servicedesk aan de uitgeverij. Onlangs is ook applicatiebeheer hieraan toegevoegd.

Het outsourcen van het beheer zal zorgen voor betere kwaliteit en minder kwetsbaarheid. Voorheen had Brill een applicatiebeheerder in dienst, wat zowel op het gebied van kennis als beschikbaarheid en continuïteit geen ideale situatie is. "We hadden behoefte aan een leverancier die de verantwoordelijkheid voor het applicatiebeheer in brede zin op zich neemt en dit op de juiste manier invult", zegt Gerard Bosma, executive vice president Finance en Operations bij Koninklijke Brill. "Op deze manier kunnen we tegen een beheersbaar bedrag volop gebruik maken van de expertise van Infotheek".

***

Over Infotheek

Infotheek Groep is leverancier van hardware en IT-diensten. Het automatiseringsbedrijf is gespecialiseerd in het leveren van voorlaatste standaardisatiemodellen hardware die aansluiten op de al aanwezige IT-hardware. Hierdoor kunnen bedrijven en instellingen aanzienlijk besparen op hun

IT-kosten. Ook levert Infotheek advies en diensten op het gebied van ICT, zoals logistieke diensten en systeembeheer. Infotheek is Gold Preferred Partner van Hewlett Packard, Acer Affinity Platinum, Business Partner van IBM en Gold Certified Partner van Microsoft. In 2008 behaalde het bedrijf een omzet van ruim EUR 52 miljoen. Infotheek werd in 1991 opgericht in Leiden. Er werken 220 medewerkers. Voor meer informatie zie www.infotheek.nl.

Over Koninklijke Brill

Brill is een beursgenoteerde, sterk internationaal georiënteerde, wetenschappelijke uitgeverij die sinds 1683 in Leiden is gevestigd. Brill heeft tevens een kantoor in Boston (MA). De nadruk van de fondsen ligt op de gebieden: Ancient Near East and Egypt; Middle East and Islamic Studies; Asian Studies (incl. Hotei imprint); Classical Studies; Medieval and Early Modern Studies; Biblical and Religious Studies; Language & Linguistics; Biology; Science (VSP imprint); Human Rights and Public International Law (Nijhoff imprint).

De overwegend Engelstalige publicaties bestaan grotendeels uit (boeken)series, encyclopedieën en tijdschriften. In beginsel worden publicaties zowel in druk als elektronisch beschikbaar gesteld.

Onder het imprint IDC wordt een groot aantal collecties met primaire bronnen op bovengenoemde vakgebieden op de markt gebracht. De voornaamste afzetmarkten zijn Europa, de Verenigde Staten en Japan. De afnemers bestaan voornamelijk uit wetenschappelijke instituten en bibliotheken. www.brill.nl.

# # #