Ingezonden persbericht


NEDERLANDSE VROUWEN KIEZEN IPHONE ALS BESTE GADGET VAN 2009

Gadgets: praktisch en innovatief maar ook een topdesign

Amsterdam, 7 januari 2009 ­ Vrouwen hebben in december massaal hun stem uitgebracht op hun favoriete gadget van het jaar via www.girlsgadget2009.nl. Overtuigende winnaar van de Girls Gadget award is de populaire iPhone 3GS. Duidelijke boodschap van de Nederlandse vrouwen: fabrikanten moeten vrouwen niet als kleuters behandelen en het apparaat moet praktisch zijn in gebruik. De verkiezing is georganiseerd door navigatiefabrikant NAVIGON.

Op 4 december is de verkiezing van start gegaan en bijna 10.000 vrouwen hebben de website bezocht. Naast het stemmen gaven ze antwoord op een tweetal vragen. Hieruit bleek dat 72% van de vrouwen zich ergert aan roze gadgets of gadgets die overdreven eenvoudig zijn. Opvallend is dat op plaats 6 en 7 roze gadgets staan, respectievelijk de Asus eee PC en de Polaroid PoGo instant printer.

Op de vraag 'waar moet een gadget volgens jou aan voldoen?' heeft 50% van de vrouwen laten weten dat het vooral praktisch moet zijn. 20% zegt dat apparaat gewoon moet werken om ideaal te zijn. Gadgetkenner Marjolijn Kamphuis, oprichtster van DutchCowgirls.nl, vindt dat gadgets voor vrouwen niet persé roze moeten zijn. "Mannen houden toch ook niet allemaal van blauw?"

"Alleen een likje roze verf en 'bling bling' voor een vrouwenproduct kan echt niet meer, maar toch komt ook naar voren dat veel vrouwen roze producten leuk vinden. Als we dieper ingaan op de verschillende reacties zien we dat vrouwen een product willen dat praktisch en innovatief is en tegelijkertijd een topdesign heeft. Apple heeft dit goed gezien met haar producten en toont dat roze niet nodig is," aldus Mark Stadhouders, directeur NAVIGON Benelux. "Leuk feitje: Onze professionele navigatiesoftware voor de iPhone is sinds de introductie in juni 2009 de best verkochte navigatie app in Europa en Noord-Amerika."

De eerste reactie van Apple Premium Reseller iCentre op de gewonnen Girls Gadget award: "Het is fantastisch dat de iPhone heeft gewonnen. Niet verwonderlijk, want we zien dan ook veel vrouwen in onze iCentre winkels die gecharmeerd zijn van de iPhone en de andere stijlvolle oplossingen die wij bieden," aldus Ian Jordens van Apple iCentre.

()

De vijf winnaressen van de NAVIGON 2410 zijn bekend gemaakt via email en staan op de website. De 2410 is vijfde geworden en kreeg voornamelijk stemmen vanwege het kleine en handzame design en de innovatieve voetgangersnavigatie voor bijvoorbeeld het vinden van de ultieme shopping routes.

De top 5 met één motivatie per gadget is als volgt:
1) Apple iPhone 3GS - "Ik heb het instructieboekje nauwelijks gelezen! Door de logica van dit apparaat is de iPhone makkelijk in gebruik. Door logisch te denken vergeet je ook niet hoe je verder komt in het menu. Heel slim."
2) Sony Vaio P-Series Notebook ­ "Het ziet er sexy en mooi uit, een gadget voor de echte fashionista die met haar tijd meegaat!"
3) iRiver Story EB02 eReader - "Omdat ik boeken kan lezen zonder dat mijn kast vol raakt en mee kan nemen zonder dat ze lelijk worden. Makkelijk voor onderweg in de trein bijvoorbeeld!"
4) Nintendo Wii Balance Board - "Het is de ideale manier om zonder je huis uit te hoeven iets aan work-out te kunnen doen."
5) NAVIGON 2410 - "Omdat ik me altijd suf zoek naar de juiste bestemming. En omdat je zo ook de winkel kunt vinden in de stad. En niet alleen tot de parkeerplaats komt en dat je dan zelf maar verder moet zoeken. That's why I love it!!!"

De 15 genomineerde producten voor de beste gadget van 2009: iRiver e-reader, Sony Ericsson Jalou Dolce & Gabbana, Sony Vaio P-Series Notebook, Sony Digital Photo frame, Samsung Portable HD, NAVIGON 2410, Canon Digital IXUS, Apple iPhone 3GS, Nintendo Wii Balance Board, Polaroid PoGo instant printer, Asus eee PC, Sony T serie digital camera, Aiptek Pocket Cinema, LG EL40 New Chocolate en de Cooler-e-reader.

Kijk voor meer informatie op www.girlsgadget2009.nl.

###

Over NAVIGON:
Het internationale Navigon AG, met een Duitse achtergrond, is een van de toonaangevende leveranciers van navigatiesystemen. Navigon staat voor hoge kwaliteit GPS-navigatie op Pocket PC's, PNDs en mobiele telefoons dankzij de samenwerking met gerenommeerde fabrikanten van consumentenelektronica. Daarnaast levert het ook professionele navigatieoplossingen zoals driver-assistance functies voor de automotive OEM-markt. Navigon is opgericht in 1991 en heeft meer dan 400 werknemers bij vestigingen in Azië, Europa en Noord-Amerika. - Navigon. And the world is yours.

Voor meer informatie over NAVIGON kijkt u op www.Navigon.com

Daarnaast kunt u ons online volgen via:
Twitter: www.twitter.com/NAVIGON_ Flickr: http://www.flickr.com/photos/Navigon/ YouTube: http://www.youtube.com/user/NAVIGONcom Facebook: http://www.facebook.com/pages/NAVIGON/51924150929