Ingezonden persbericht


Conceptronic introduceert YuiXX mediaspeler met Intel® CE 3100 mediaprocessor

Eerste ready-to-market Full HD mediaspeler/IPTV-oplossing biedt Widget Channel Technologie

YuiXX_front_side_remote
Amersfoort, 7 januari 2010 - Conceptronic kondigt vandaag de wereldwijde lancering aan van de YuiXX mediaspeler op de Intel® stand (Central Hall, stand 7153) tijdens de International CES 2010 in Las Vegas, 7 - 10 januari 2010. De eerste modellen zullen eind januari 2010 in Nederland verkrijgbaar zijn. Samen met twee andere Nederlandse bedrijven, fabrikant ProDrive en total integrator Metrological Media Innovations zal Conceptronic de YuiXX op de markt brengen als de nieuwe generatie internet mediaspeler. Doordat de YuiXX persoonlijke media combineert met materiaal van internet, biedt dit product een unieke, digitale tv-ervaring voor thuis. De innovatieve YuiXX staat voor een volledig nieuwe manier van tv-kijken en internetten tegelijk.

De YuiXX beschikt over een CE 3100 mediaprocessor van Intel®, de eerste chip uit een nieuwe familie toepassingsgerichte SoC (System-on-Chip) voor de consumentenelektronicamarkt, gebaseerd op de architectuur van Intel. Deze SoC biedt een fantastische beeld- en geluidservaring.

YuiXX: Slim en uiterst simpel in gebruik
Ook al beschikt de YuiXX over vele technische snufjes, hij is toch uiterst gemakkelijk te gebruiken. Dankzij de krachtige 2D/3D grafische processor zit de gebruikersinterface vol mooie beelden in echte 1080p beeldkwaliteit, in plaats van eenvoudige tekstmenu's of beelden in SD-resolutie. Bij ingebruikname verschijnt de Setup Wizard op het scherm en begeleidt je door de instellingen, waardoor een gebruiksaanwijzing overbodig is. Volg eenvoudig de vragen op het scherm en voor je het weet is de YuiXX klaar voor gebruik. De YuiXX biedt verder verschillende methoden om mediabestanden op te zoeken. In het mappenoverzicht (folder view) kun je door de beschikbare mappen bladeren als je de plaats van de meeste bestanden al weet. In het bibliotheekoverzicht (library view) zie je alle afzonderlijke films, muziekbestanden of foto's die binnen het netwerk te vinden zijn, zodat je niet meer hoeft te weten waar de bestanden precies staan. De zoekopties (zoeken op artiest, titel, enz.) maken het eenvoudig wanneer je 20.000 nummers hebt, verdeeld over verschillende computers. Het indexeren en bijwerken van de bestanden op de harddisk en de via UPnP beschikbare bestanden wordt namelijk automatisch uitgevoerd. Opzetten van gedeelde NFS of Samba netwerklocaties kan vooraf worden uitgevoerd in de media-instellingen. Dankzij de verschillende opties kan iedere gebruiker een specifieke setup creëren. Hierdoor is dit product zowel geschikt voor gebruikers die een eenvoudige setup willen als voor de gevorderde gebruikers die meer uit de YuiXX willen halen.

Introductie van Widget Channel Technologie
De mogelijkheid om dit apparaat naar wens in te richten, zodat alle persoonlijke media op tv kunnen worden weergegeven, berust op Widget Channel Technologie, een softwarematig systeem om interactieve internettoepassingen onder de naam TV Widgets op CE apparaten te kunnen draaien. TV Widgets zijn ontworpen om de kijkervaring te verrijken door media, informatie en gemeenschap samen te brengen. YuiXX gaat verder dan de bestaande TV Widget implementatie door alle widgets in verbluffend hoge beeldkwaliteit te tonen.

Op basis van deze technologie is de YuiXX Widget Store gecreëerd. Je opent eenvoudig de YuiXX Widget Store om te zien welke widgets er verkrijgbaar zijn voor gebruik op de TV. Met slechts twee eenvoudige stappen maak je via de afstandsbediening nieuwe widgets beschikbaar. De YuiXX zal regelmatig worden bijgewerkt met een toenemend aantal widgets en diverse soorten inhoud en diensten zoals VoD (Video-on-Demand), nieuws, verkeersinformatie, weer, games en nog veel meer. YuiXX biedt in de Widget Store zowel lokaal (landgebonden) als internationaal bruikbare content aan.

Belangrijkste mogelijkheden:

* Een bijzonder krachtige Intel® mediaprocessor CE 3100, die in staat is om verschillende soorten media te multitasken voor een rijke entertainmentervaring
* Een Full HD 1080p mediaspeler met ondersteuning voor de meeste populaire video codecs, DTS en Dolby audio (zowel pass-through als downmix)
* Materiaal streamen dat beveiligd is met DRM, zoals tv-kanalen, Video on Demand diensten over IPTV of DVB-T, DVB-C, DVB-S tuner of ATSC tuner; inclusief slot voor een smartcard

* Diverse internetapplicaties in de YuiXX widget Store direct op tv
* Alle persoonlijke media beschikbaar in hetzelfde kastje, gedeeld met en door andere apparaten naar verschillende tv's in huis via 11n draadloos netwerk of Gigabit bekabeld netwerk
* De YuiXX start heel snel op (ongeveer 5 seconden)
* Gestroomlijnde, eenvoudige gebruikersinterface dankzij Widget Channel Technologie
* Een van de volledigste en meest unieke mediaspelers op de markt

De YuiXX heeft een adviesverkoopprijs van ¤ 299 of ¤ 399 met 1 TB interne ne harde schijf. Ga naar www.yuixx.com om de eerste pre-orders te plaatsen bij een van onze release-partners. De eerste modellen zijn in Nederland alleen verkrijgbaar bij Dynabyte, Wehkamp, Informatique, Komplett en Divxplayer.

Beelmateriaal downloaden kan op: http://www.yuixx.com/site/images/userpics/mailing/Yuixx_pressimages.rar

Over 2L Alliance BV
2L Alliance (2L) is een ervaren internationale leverancier van oplossingen op het gebied van netwerk-, media- en connectiviteitproducten. Vanaf 1989 heeft 2L een wereldomspannend netwerk van distributeurs en resellers opgebouwd. De hoofdvestiging van 2L bevindt zich in Nederland en het bedrijf heeft neven-vestigingen in Madrid, Barcelona, Milaan en Taipei. De organisatie onderscheidt zich binnen verschillende markten met de merknamen Conceptronic, Grab'n'GO, YuiXX en Abbrazzio.