Persbericht

Unit 4 Agresso tekent driejarige sponsorovereenkomst met KidsRights ~ Bedrijfssoftwareleverancier steunt verbetering welzijn van kinderen en centraliseert MVO-activiteiten ~

Sliedrecht, 7 januari 2010 - Unit 4 Agresso heeft een driejarige sponsorovereenkomst getekend met Stichting KidsRights. De bedrijfssoftwareproducent ondersteunt deze Nederlandse kinderrechtenorganisatie als Founder financieel en door inzet van medewerkers bij projecten. Tegelijk met de sponsoring centraliseert Unit 4 Agresso het beleid van het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Hoofdreden voor de sponsoring van KidsRights is het bedrijfsmodel van de organisatie. Al het geld dat binnenkomt via giften, gaat direct naar hulpprojecten ter verbetering van het welzijn van kinderen waar ook ter wereld. Voorbeelden van deze projecten zijn directe bevrijding, opvang en reïntegratie van kindslaven in India en de opvang van moeders en kinderen met hiv/aids in Zuid-Afrika. De organisatiekosten worden gefinancierd door Founders; bedrijven die KidsRights financieel en met mankracht steunen.

Unit 4 Agresso doneert jaarlijks een vast bedrag. Daarnaast kunnen werknemers een vrijwillige bijdrage leveren die de softwareleverancier verdubbelt. Behalve financiële steun, gaan medewerkers zich fysiek inzetten voor KidsRights. Bij alle business units van Unit 4 Agresso is een ambassadeur benoemd die activiteiten voor KidsRights coördineert.

Structureel
Tegelijk met de ondersteuning van KidsRights centraliseert Unit 4 Agresso het beleid ten aanzien van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). De verschillende business units beslisten tot voorkort individueel over sponsoring van goede doelen. Ook het initiatief van KidsRights is hieruit ontstaan. Door KidsRights centraal te stellen, krijgen de MVO-activiteiten van Unit 4 Agresso een structureel karakter. Daarnaast blijven lokale initiatieven bestaan.

Jos Andeweg, directeur Benelux & France bij Unit 4 Agresso. "We zijn erg enthousiast over de werkwijze van KidsRights. Ze geven maximale transparantie in hun geldstromen. Daardoor hebben we de zekerheid dat onze inspanningen goed terecht komen. We gaan een actieve bijdrage leveren aan het welzijn van kinderen die het moeilijk hebben in de wereld."

Marc Dullaert, directeur KidsRights: "Zes jaar geleden zijn we begonnen met KidsRights. Door onze transparante manier van werken geven we duidelijkheid in het werk dat we doen. KidsRights is dan ook zeer trots op de samenwerking met Unit 4 Agresso. Samen kunnen wij duurzaam het werk van KidsRights een flinke impuls geven, door zowel voorlichting, zoals de Internationale Kindervredesprijs, als kinderen concrete hulp bieden in de verschillende landen."