Ingezonden persbericht


Toshiba's langeafstandsloper in de netbookklasse

De NB305 biedt de perfecte balans tussen design, bruikbaarheid en draagbaarheid

met een batterijduur van 11 uur

Breda, 7 januari 2010 - Toshiba Information Systems Benelux introduceert vandaag haar nieuwe 10,1 inch netbook, de Toshiba NB305. De NB305 beschikt over geavanceerde mogelijkheden, een extreem lange batterijduur van 11 uur en enkele ontwerpverbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Het nieuwe model is bedoeld voor gebruikers die op zoek naar een ultradraagbare computer, maar geen concessies willen doen aan bruikbaarheid en design.

'Voortbouwend op het succes van zijn populaire voorganger hebben we het design van deze netbook verder verbeterd waardoor ze er zelfs nog beter uitzien,' zegt Ronald Ravel, sales & marketing manager Toshiba Information Systems Benelux. 'Onze klanten gebruiken hun netbooks voornamelijk als ze niet naast een stopcontact zitten of onderweg zijn. Daarom hebben we het gewicht zo laag mogelijk gehouden en de batterijduur zo lang mogelijk gemaakt.'

Slank en uiterst bruikbaar

De batterij bestaat uit zes cellen met hoge capaciteit, maar is toch zo compact dat de slanke, elegante lijn van de behuizing niet wordt verstoord. De nieuwe netbook heeft een groot touchpad met Multi-Touch Control en een toetsenbord met een normale omvang, zodat het typen comfortabel is. Verder wordt Toshiba LifeSpace meegeleverd waarmee de gebruiker zijn desktop kan personaliseren en organiseren. De bijbehorende synchronisatiesoftware stelt gebruikers in staat moeiteloos de bestanden op hun NB305 te synchroniseren met andere hun PC's.

Oogstrelend ontwerp

De NB305 is gebaseerd op het oogstrelende ontwerp van zijn voorganger en heeft een aantrekkelijke behuizing met een 3D-textuur en een matte afwerking die zowel visueel als fysiek aantrekkelijk is. Het model is verkrijgbaar in de kleur Mocha Brown en contrasteert fraai met het zilverkleurige toetsenbord en de omlijsting daar omheen.

Kwaliteit

Toshiba zorgt voor een hoge betrouwbaarheid een duurzaamheid, niet alleen door het toepassen van eersteklas componenten in haar netbooks, maar ook door het toevoegen van 'high-end' voorzieningen zoals de 3D impact sensor - die over het allgemeen alleen in dure laptops te vinden zijn. Deze sensor beschermt de gegevens op de harde schijf bij schokken of een val door de lees/schrijfkoppen direct tussen de schijven weg te halen.

Onafhankelijk onderzoek bewijst dat Toshiba's aandacht voor kwaliteit meer is dan een lippendienst. In november 2009 heeft Squaretrade, een belangrijke Amerikaanse consumentenorganisatie, aangegeven dat de laptops en netbooks van Toshiba tot de meest betrouwbare op de markt behoren.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Als een verantwoordelijk, wereldwijd opererend bedrijf, zorgt Toshiba ervoor dat alle laptops voldoen aan de RoHS-richtijnen. Door het terugbrengen van het gebruik van lood, kwik en bepaalde andere gevaarlijke stoffen beperkt Toshiba de milieubelasting. Daarnaast helpt de Toshiba Eco Utility knop het stroomverbruik te verminderen. De Toshiba NB305 is ENERGY STAR 5.0 gekwalificeerd.

De NB305 is beschikbaar vanaf eind januari en heeft een adviesprijs van ¤449,- inclusief BTW.

PERSARCHIEF

FOTO'S NB305

Over Toshiba

Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, vooraanstaand leverancier van portable computers en toebehoren. Het moederbedrijf van Toshiba Europe GmbH, Toshiba Corporation, een van de grootste computer- en elektronicabedrijven ter wereld, is een toonaangevende fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten en power systems. Door deze uiteenlopende activiteiten te integreren, consolideert het bedrijf zijn positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd meer dan 199.000 medewerkers in dienst. De jaaromzet bedraagt 73 miljard US$ (2010).

Meer informatie: www.computers.toshiba.nl.



Ingezonden persbericht