Persbericht

Kingston Digital introduceert SSD 30GB met Windows 7 TRIM-ondersteuning Alles-in-één SSD-oplossing verbetert desktopprestaties voor een lage prijs

Amsterdam, 7 januari 2010 - Kingston Digital Inc., de Flash-geheugen divisie van Kingston Technology Company Inc., 's werelds grootste onafhankelijke producent van geheugenproducten, introduceert de SSDNow V Series 30GB Accelerator Drive. Deze geheugenoplossing is de meest recente toevoeging aan de SSDNow V "Value" familie van solid-state drives (SSD). De Kingston® SSDNow V Series 30GB Accelerator Drive met TRIM-ondersteuning voor Windows® 7 heeft een adviesprijs van onder de honderd euro. Hierdoor is het één van de beste en meest kosteneffectieve manieren om het opstarten en afsluiten van de desktop of de laadtijd van applicaties te versnellen.

"We willen het gebruik van SSD's bevorderen door ze aan te bieden tegen een lagere prijs maar wel met een groot prestatievermogen. De nieuwe SSDNow V Series 30GB Accelerator Drive verenigt deze doelen", zegt Erik Vink, business development manager voor Kingston Technology in Nederland. "Gebruikers van desktops kunnen met deze drive de levensduur van hun systemen verlengen. ICT-managers in de zakelijke wereld hoeven dankzij de drive minder data over te zetten naar het netwerk. Daarnaast brengen we ook een 30GB SSD twin-pack uit voor prosumers en enthousiastelingen die de prestaties naar een hoger niveau willen brengen."

De Kingston SSDNow V Series 30GB Accelerator Drive biedt eveneens Windows 7 TRIM-ondersteuning waardoor de SSD gedurende zijn hele levensduur hoge prestaties kan leveren. Door gebruik van de industriële standaard PCMark® Vantage Advanced HDD Suite realiseerde de 30GB Accelerator Drive een score van 20257 op een Windows 7 systeem, terwijl een 7200RPM harddisk drive 3294 realiseerde**. Bij gebruik van een PCMark® 05 voor een Windows XP-systeem behaalde de 30GB Accelerator Drive een score van 22519, de harddisk drive behaalde een score van 6508**. PCMark Vantage Advanced HDD Suite en PCMark 05 draaien een aantal testen waaronder het opstarten van Windows 7 en XP, het importeren van foto's, het toevoegen van muziek aan het Windows Media Center en het laden van applicaties. De score is een indicatie van hoeveel bytes er per seconde verplaatst worden.

Kingston's SSDNow V Series 30GB Accelerator Drive is de perfecte uitbreiding voor gebruikers die de prestaties van hun huidige desktop willen verbeteren. Hij is ontworpen om samen met een bestaande harde schijf (HDD) gebruikt te worden. Het besturingssysteem van de computer en belangrijke applicaties staan op de SSD terwijl alle data zoals documenten, muziek, bestanden en foto's op de harde schijf blijven staan.

Kingston wil graag goedkope SSD's en een eenvoudige upgrade-oplossing bieden. Daarom is de schijf ook beschikbaar als een alles-in-één bundel. Deze bevat bijhorende kloonsoftware, 2.5" tot 3.5" brackets en langere SATA-gegevenskabels en -stroomkabels. Kingston biedt eveneens een oplossing voor enthousiastelingen die prestaties willen verbeteren door een RAID-configuratie te installeren met twee 30GB SSD Accelerator Drives en extra kabels.

De Kingston SSDNow V Series 30GB Accelerator Drive is vanaf begin februari beschikbaar. Hij wordt ondersteund door drie jaar garantie, 24/7 technische ondersteuning en de legendarische Kingston betrouwbaarheid. Kijk voor meer informatie op http://www.kingston.com/europe.

Kingston SSDNow 30GB Accelerator Drive kenmerken en specificaties:
- Snelheid**: Schrijfsnelheid: tot 50MB/sec, leessnelheid: tot 180MB/sec
- Vermogen: verhoogde productiviteit waardoor gebruikers efficiënter kunnen werken
- Innovatief: 2.5" form factor, gebruikt NAND Flash geheugencomponenten
- Geluidloos: werkt geluidloos, produceert geen warmte en bevat geen bewegende delen
- Betrouwbaar: minder risico op uitval dan bij een standaard harde schijf
- Shockbestendig: bestaat niet uit losse onderdelen en kan daardoor meer tegen een stootje dan een harde schijf
- S.M.A.R.T.-ondersteuning: Self-Monitoring, Analysis en Reporting Technology
- Garantie: 3 jaar Kingston garantie en 24/7 technische ondersteuning
- Capaciteit***: 30GB

- Opslagtemperatuur: -40°C tot 85°C

- Besturingstemperatuur: 0°C tot 70°C

- Vibratie in werking: 2.17G (7-800Hz)

- Vibratie niet in werking: 20G piek, 10-2000Hz, (12Cycle/Axis)x3 Axis, x 20min
- Stroomverbruik: lezen: 1.4W (TYP); 2.5W (MAX) schrijven: 1.7W (TYP); 4.2W (MAX)
Afwezigheid, stand-by, slaapstand: 55mw (TYP)

- Levensduur: 500.000 uren MTBF


* Testsysteem: Intel® DG945ID Desktop moederbord; Intel® Quad Core Q9550; 4GB DDR2 800MHz systeemgeheugen; on-board SATA 3Gbps met ACHI geschikt in BIOS; Besturingssysteem: Windows® 7 Professional x64 of Windows XP Pro x86 SP3 (Intel® IMSM geïnstalleerd in beide besturingssystemen).
** Gebaseerd op interne testen. Prestatie is afhankelijk van de systeeminstellingen.
*** Een deel van de vermelde capaciteit wordt gebruikt om te formatteren en voor andere functies en is dus niet beschikbaar voor dataopslag. Voor meer informatie kan u terecht bij de Kingston Flash Memory Guide op http://www.kingston.com/Flash_Memory_Guide

Kingston SSDNow 30GB Accelerator Drive
Productnummer Capaciteit en toepassingen SNV325-S2/30GB 30GB 2.5" SATA SSD (stand-alone drive) SNV325-S2BD/30GB 30GB 2.5" SATA SSD (desktop bundle) SNV325-S2BD/30GB-2P 30GB 2.5" SATA SSD (desktop twiin-pack)

Kijk op de nieuwe consumentenwebsite van Kingston voor nieuws, weetjes, wedstrijden en tips: http://www.rememberkingston.com