Ingezonden persbericht


Den Haag, 06 januari 2010

Persbericht: Fractie Islam Democraten verder als zelfstandige fractie in de Haagse Raad

De fractie Islam Democraten onder aanvoering van de heer A. Khoulani zal vanaf heden als zelfstandige fractie verdergaan in de Haagse gemeenteraad.

Dat betekent dat de fractie zich definitief loskoppelt van het vereningsbestuur van de vereniging Islam Democraten.

Reden voor deze loskoppeling is dat de fractie zich niet langer kan vinden in de standpunten van het huidige bestuur van de vereniging. Tevens is het gebrek aan democratische waarden bij dit bestuur de reden waarom de fractie zelfstandig gaat.

Sinds 2005 zijn dezelfde bestuursleden nog altijd in functie bij de vereniging en voor cruciale beslissingen als lijsttrekkerschap en vaststelling van kandidatenlijsten wordt nauwelijks feed back gevraagd van de achterban.

De fractie Islam Democraten functioneert vanaf heden volledig zelfstandig en heeft ook het juridisch merkrecht van Islam Democraten. De vereniging Islam Democraten handelt dan ook onrechtmatig door naar buiten te treden als Islam Democraten.

Hiertegen zullen ook de nodige juridische maatregelen genomen worden.

Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen is in overleg met de achterban gekozen voor een nieuwe vereniging, genaamd Partij van de Islamitische Democraten. Deze partij zal deelnemen met een blanco lijst, onder aanvoering van lijsttrekker en huidig gemeenteraadslid de heer A. Khoulani.

Onze nieuwe website is www.islam-democraten.com.