GBO en Advanced Mechanical eerste gebruikers SolidWorks Sustainability


'S-HERTOGENBOSCH, 20100107 -- Sinds deze week ontwerpen GBO Design-Engineering en Advanced Mechanical Engineers BV, klanten van Cadmes, nog duurzamer. Zij zijn de eersten wereldwijd die met SolidWorks Sustainability aan de slag gaan. Milieu en duurzaamheid vertalen naar de praktijk is geen eenvoudige opgave. Echter, sinds kort is "groen" ontwerpen voor iedereen eenvoudig bereikbaar met SolidWorks. Bedrijven kunnen nu met SolidWorks Sustainability, het nieuwste product in de Solidworks range, tijdens de ontwikkeling van een product direct rekening houden met de milieubelasting hiervan. Cadmes is actief promotor van deze nieuwe technologie.

Advanced Mechanical Engineers BV ontwikkelt op dit moment een totaalconcept rondom oppervlakteontwikkeling, zodat gebouwen leverend en/of compenserend gaan worden. Marcel Schumacher, directeur Advanced Mechanical Engineers: "vanzelfsprekend bij dit project is dat er klimaatverantwoorde keuzes worden gemaakt op gebied van constructie, bedrijfsvoering en levenscyclus. Vanuit die gedachte is de keuze gemaakt om de Sustainability module van SolidWorks aan te schaffen om deze en andere opdrachtgevers een duidelijk inzicht te kunnen bieden in de gevolgen voor de milieubelasting".

GBO Design - Engineering houdt zich al lang bezig met duurzaam ontwerpen, maar verwacht dat dit nieuwe product ze vele voordelen kan bieden. Jeroen op ten Berg, directeur GBO: "Niet alleen grote opdrachtgevers als Dremefa en Océ hechten al lang veel waarde aan duurzame producten maar we zien nu vooral ook de aandacht voor groene producten bij kleinere producenten en toeleveranciers. Naast materiaalbesparing en energieverbruik is het vooral van belang dat het product milieuvriendelijk gepositioneerd kan worden. Om daadwerkelijk de besparing en belasting aan te tonen verwachten wij veel van het nieuwe SolidWorks Sustainability."

SolidWorks Sustainability houdt in de ontwerpfase rekening met de volgende factoren: gekozen materiaal, het productieproces en de locatie van productie. Op deze manier krijgt de gebruiker een volledig beeld van wat de invloed is van het ontwerp op de lucht- en waterkwaliteit, CO2-uitstoot en de benodigde energie. Schumacher: "Een bepaalde materiaalkeuze kan een hoge belasting op het milieu geven bij productie of recycling. Sustainability doet een suggestie voor betere en toekomstbestendige alternatieven. Ook het energieverbruik kan in kaart gebracht worden en door deze systematiek toe te passen in nieuwe ontwerpen kunnen we groenere machines ontwikkelen tegen nauwelijks hogere kosten."

Op ten Berg: "Door te werken met SolidWorks Sustainability zien wij veel kansen voor ons bij elektronica- en bouwproducten en verpakkingen voor food en non-food. Bij de eerste groep is het belangrijk om efficiënter te kunnen assembleren en beperking van het aantal onderdelen door slim te construeren waarbij het design versterkt wordt. Deze nieuwe oplossing past perfect in de gedachten van GBO."

Cadmes heeft hiermee een primeur in de Benelux. Nog niet eerder ontwierpen bedrijven duurzamer dan met SolidWorks Sustainability.

Advanced Mechanical Engineers BV
Advanced Mechanical Engineers BV is gespecialiseerd in de engineering ten behoeve van de machinebouw, bedrijfsmechanisering, plaatwerkindustrie en lichte apparatenbouw. In samenwerking met de Sublean Group zijn zij volop bezig met Het Kameleon Concept. Hiermee ontwikkelen zij een totaalconcept rondom oppervlakteontwikkeling, doel is om gebouwen en tal van andere oppervlakten leverend en/of compenserend te maken. Dit ter bevordering van de energie, water, lucht- en lichtkwaliteit.

GBO Design-Engineering
GBO is gespecialiseerd in productontwikkeling. GBO ontwikkelt producten en concepten voor opdrachtgevers in de consumenten- en de professionele markt en op verpakkingsgebied. Onlangs hebben zij, in samenwerking met Van Gansewinkel is de Kroonring ontwikkeld. Doel hiervan is om de Plastic Hero vuilniszakken op één centraal punt in het straatbeeld te verzamelen, het kunststof product wordt aan de straatverlichting bevestigd. Wegwaaien van de lichtgewicht zakken is nu niet meer mogelijk.

Cadmes
Cadmes, met diverse vestigingen in de Benelux, is leverancier van CAD/ CAM/ CAE, Robotica en PDM-software. Tevens staat Cadmes haar klanten bij in training, ondersteuning en consultancy. Cadmes levert o.a. SolidWorks, SolidWorks Enterprise PDM, SolidWorks Simulatie, SmarTeam, Tacton, CAMWorks, Cimatron en Mastercam. Cadmes is voor de Benelux maximaal door SolidWorks gecertificeerd.

SolidWorks
SolidWorks is trendsetter binnen de CAD-industrie en zeer gebruiksvriendelijke 3D CAD ontwerpsoftware. Wereldwijd werken meer dan 1 miljoen gebruikers met Solidworks. Sinds Solidworks 2010 beschikt het systeem over een Sustainability module. Door de komst van deze nieuwe oplossing zet het bedrijf een grote stap in de toekomst.





Ingezonden persbericht