Nieuwe Loterijwekker geeft trekkingsuitslag staatslot per SMS


SNEEK, 20100107 -- Vanaf vandaag heeft het multimedia bedrijf Fonid met "de Loterijwekker" de oplossing om bezitters van een lot snel en doeltreffend op de hoogte te brengen over de uitslag van de trekking van de staatsloterij. Onmiddellijk na de trekking wordt een persoonlijk sms-je gestuurd met daarin wel of geen prijs voor het opgegeven lotnummer.

Sinds de Jackpot vorig jaar tot 27,5 miljoen euro ging groeien, is de belangstelling voor een staatslot ook enorm toegenomen. Elke Nederlander wil wel kans maken om een dergelijk bedrag belastingvrij te winnen. Dit heeft er toe geleid dat er voor de uitslag direct na de trekking een ware run ontstaat op de website van de staatsloterij. Het is al meerdere malen voorgekomen dat de site hierdoor onderuit ging. Zelfs de dan in de lucht gebrachte nood site is moeilijk bereikbaar.

"Deze frustratie heeft ons er toe gebracht om een applicatie te ontwikkelen die dit probleem de wereld uit helpt. Op dit moment kunnen we 1 miljoen verzoeken per minuut verwerken nadat de uitslag bekend is. Onmiddellijk hierna wordt een sms-bericht verzonden aan de eigenaar van het staatslot. Hierin staat of-, en welke prijs hij/zij gewonnen heeft. Het ei van columbus" , aldus technisch directeur Willem Covers.

Het concept werkt heel simpel:

Stuur een SMS-bericht naar 3010 met "SLOT spatie LOTNUMMER"
of breng het lotnummer in via www.loterijwekker.nl


Fonid b.v. ontwikkelt concepten en oplossingen voor mobiele telefoons, smartphones en het internet.