Ingezonden persbericht



Arnhem, 23 november 2009

Cursus 'Pakje kans', een cursus om ècht te stoppen met roken

Veel rokers denken dat stoppen een kwestie is van op 'het juiste moment' je laatste sigaret uitdrukken. In deze cursus leert men in te zien dat de weg naar een rookvrije toekomst een proces is. Stichting Thuiszorg Midden- Gelderland organiseert in samenwerking met de GGD van Hulpverlening Gelderland Midden in januari 2009 in Zevenaar de cursus 'Pakje kans', een cursus waarin cursisten stoppen met roken.

Stoppen met roken heeft soms een behoorlijke invloed op het dagelijkse leven van mensen. Men leert ook anders tegen de ontwenningsperikelen aan te kijken, men leert dat men er in kan kiezen een andere bril op te zetten en anders te kijken. Door de jaren heen is men zo gewend geraakt in elke situatie een sigaret te roken dat men er bijna in is gaan geloven niet meer zonder te kunnen. Het lichaam is er ook aan gewend geraakt om regelmatig een dosis nicotine binnen te krijgen. Hoe om te gaan met stoppen met roken leert men in de cursus.

Veel rokers hebben al één of meer stoppogingen achter de rug. De door STIVORO ontwikkelde cursus Pakje Kans is één van de hoogst scorende ondersteuningsmethoden. Het percentage dat na afloop van de cursus is gestopt met roken is 70-80%!

De cursus bestaat uit 9 groepsbijeenkomsten die door een ervaren trainer worden begeleid. In de cursus wordt in de derde bijeenkomst gezamenlijk met het roken gestopt. Leerpunten zijn: het op peil houden motivatie, jezelf belonen, stresshantering en het aanleren van vaardigheden voor verleidelijke situaties Het stoppen met roken in een groep levert ook op dat men ervaringen en tips kan uitwisselen en elkaar kan ondersteunen.

Informatie en inschrijving

Bij voldoende belangstelling start op donderdag 7 januari 2010 de cursus 'Pakje kans' van 20.00-22.00 uur in het gebouw aan de Didamsestraat 35 te Zevenaar. De kosten bedragen E 45,00 en zijn inclusief deelnemersmap. De ziektekostenverzekering vergoedt het gehele cursusbedrag. Informatie en inschrijving via de website www.stmg.nl. Ook kunt u bellen met het Cursusbureau Gezondheidsvoorlichting, telefoon (026) 376 15 16 van maandag t/m donderdag van 10.00 tot 12.00 uur.

|