Uitverkiezing Student van 2009: Rabia Bouzian


Persaankondiging - onder embargo tot 7 januari 6:00 uur

AMSTERDAM, 20100106 -- Rabia Bouzian is de ScienceGuide Student van 2009. De twee landelijke studentenorganisaties ISO en LSVb hebben met ScienceGuide haar uitgekozen als het meest inspirerende voorbeeld bij hét thema in het Hoger Onderwijs van het voorbije jaar: het stimuleren van studiesucces. Donderdag 7 januari a.s. huldigt OCW-minister Plasterk Rabia namens het kabinet op zijn ministerie. De pers is daarbij welkom om met Rabia kennis te maken en haar te interviewen over haar bijzondere werk voor het studiesucces.

Rabia (24) is student Small Business and Retailmanagement bij de Hogeschool Rotterdam en begeleidt als `peercoach' vmbo-leerlingen die `hoger op willen' met hun talenten. Bovendien is zij voorzitter van het mentoraat Amani voor Marokkaanse hbo-studenten aan haar hogeschool. "We werken vooral aan de betrokkenheid van de studenten bij hun studie. Zonder zulk committment vallen veel mensen al gauw uit. Dat `thuisgevoel' moet komen, als dat groeit dan komt ook het studiesucces", vertelt zij in een interview met ScienceGuide.

In heel het hoger onderwijs, bij hogescholen en universiteiten, is men het afgelopen jaar volop gaan beseffen dat nog veel gedaan moet worden aan de grote uitval. Dat verlies aan talent en aan motivatie is een van de grootste `verliesposten' in het onderwijs. Rabia Bouzian laat zien dat er ook veel kán bij de aanpak van die uitval. Zij pakt de problemen concreet en persoonlijk aan, ook bij scholieren in de opleidingen vooraf aan hogeschool en universiteit, in vmbo, mbo, havo en vwo.

ScienceGuide, LSVb en ISO bekronen de inzet en het talent van Rabia Bouzian om het talent van anderen zo'n `boost' te geven en wijzen haar aan als ScienceGuide Student van 2009.

ScienceGuide





Ingezonden persbericht