Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 januari 2010

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Gewapende overval zonnestudio

Enschede

Woensdagavond 6 januari werd een gewapende overval gepleegd op een zonnestudio aan de Wesseler-nering in Enschede.

Omstreeks 21.00 uur kwamen twee mannen de zonnestudio binnen. Een van de twee mannen bedreigde het personeelslid met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp, mogelijk pistool. De tweede man deed een greep in de kassa en de twee verdwenen lopend in de richting van De Kiepe / Het Reulver.

De politie is op zoek naar getuigen die de twee mannen vlak voor of direct na de overval in de omgeving hebben gezien. Wellicht is gezien dat ze uit een auto dan wel in een auto zijn gestapt.

De daders hadden het volgende signalement: Dader 1:
. Licht getinte huiskleur
. Leeftijd ongeveer 20 a 22 jaar . Lang zwart haar
. Smal postuur
. Hij droeg een zwarte pet en een zwart / wit gevlekte sjaal en witte Nike Air Max schoenen

Dader 2:
. Donker getinte huidskleur
. Ongeveer 20 a 22 jaar oud
. Ongeveer 1,80 cm groot
. Een opvallend fors postuur
. Opgeschoren kapsel
. Hij droeg een grijze joggingbroek

Mensen die iets gezien hebben dat in het belang van het onderzoek kan zijn worden verzocht contact op te nemen met de afdeling recherche van de politie Twente op het bureau in Enschede. Te bereiken via het algemene nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010001725)

15-jarige aangehouden voor diefstal brandblusser Enschede
Een 15-jarige Enschedese jongen werd woensdag 6 januari aangehouden, omdat hij in de vroege ochtend van 21 november jl. een brandblusser had gestolen. Een getuige had gezien dat een groepje jongeren zich ophielden in een trappenhuis van een flatgebouw aan Het Leunenberg in Enschede. Een 15-jarige nam de brandblusser weg. De politie werd ingeschakeld. Naar aanleiding van een politieonderzoek kon woensdag 6 januari een 15-jarige Enschedeër worden aangehouden. Hij bekende de diefstal. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Een proces-verbaal wordt opgemaakt. (2009056430)

Man aangehouden voor bezit steekwapens Holten
Een 25-jarige man uit Nunspeet werd donderdag 7 januari aangehouden, omdat hij in het bezit was van enkele steekwapens. De politie controleerde op de A1 ter hoogte van Holten een personenauto. In de auto troffen de agenten enkele messen aan. De 25-jarige werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens een fouillering troffen de agenten een zakje cocaïne en heroïne aan. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. (2010001760)

Auto gestolen tijdens inbraak garagebedrijf Almelo
Tijdens een inbraak in een autogarage op woensdag 6 januari is een blauwe Audi A6 met het kenteken SB-DT-62 gestolen, de politie zoekt getuigen. De dader(s) hebben tussen 18.30 uur en 19.00 uur een ongewenst bezoek gebracht aan de garage aan het Twentepoort west in Almelo. Ook hebben ze diverse eigendomspapieren buitgemaakt.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de inbraak of weten waar de auto nu is. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Almelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010001718)

Bromfietser rijdt fietser aan en gaat er van door Holten
Een 12-jarige jongen uit Markelo werd woensdagmiddag 6 januari aangereden door een bromfietser. De 12-jarige fietste omstreeks 08.00 uur op de Larenseweg en wilde de Haarstraat op fietsen. Een automobilist verleende voorrang aan de 12-jarige. Van achteren kwam een bromfietser. Tijdens het passeren raakte de bromfietser de fietser. Beiden kwamen ten val. De bromfietser ging er van door zonder zijn identiteit bekend te maken. De 12-jarige heeft schade opgelopen aan de fiets door de val.

De politie zoekt de bromfietser. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de aanrijding. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Rijssen 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010001653)

Controle fietsverlichting

Twente

Politie Twente controleert de komende periode extra op een juiste fietsverlichting om de veiligheid op de weg te vergroten.

Op 6 januari controleerde de politie fietsers in Enschede, Borne en Wierden op het gebruik van een juiste fietsverlichting. 69 fietsers hadden de fietsverlichting niet in orde. De bekeuringen bedragen E 35 voor personen vanaf 16 jaar en E 18 voor kinderen van 12 t/m 15 jaar.

De politie treedt waarschuwend en adviserend op als een fietser wel verlichting voert, maar niet conform de regelgeving. Met een juiste fietsverlichting kunnen fietsers obstakels op de weg beter zien, terwijl andere verkeersdeelnemers de fietsers beter opmerken. Zorg dus altijd voor een juiste fietsverlichting: niet alleen voor u, ook voor andere verkeersgebruikers!

Oplichter aangehouden

Almelo

Woensdag 6 januari omstreeks 07.15 uur is een 21-jarige man in zijn woonplaats aangehouden op de Zuiderstraat in Rijssen, wegens oplichting. Een 37-jarige man uit Almelo had aangifte gedaan tegen de Rijssenaar. De man uit Rijssen bood via de internetsite Marktplaats een laptop aan. Nadat de Almeloër voor deze laptop een afgesproken bedrag had betaald, ontving hij de laptop niet. De man uit Rijssen is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009054848)

Man aangehouden wegens bezit vuurwerkpistool

Vroomshoop

Woensdag 6 januari omstreeks 13.00 uur is op de Nassaustraat in Vroomshoop een 20-jarige man in zijn woonplaats aangehouden omdat hij in het bezit bleek te zijn van een vuurwerkpistool en munitie. Het vuurwerkpistool en de munitie is door de politie in beslag genomen. In december 2009 werd ook al door de politie een vuurwerkpistool bij de man aangetroffen en in beslag genomen. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (2010001510)

Man aangehouden voor beroving

Enschede

Woensdag 6 december omstreeks 15.30 uur is op het politiebureau aan de Hermandad in Enschede een 18-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van de beroving van een vrouw op maandag 21 december 2009. Hij is in verzekering gesteld.

De jongeman was woensdag 6 december op het politiebureau omdat hij was aangehouden voor winkeldiefstal, gepleegd op 5 december in een supermarkt aan de Noorderhagen. Nadat hiervoor proces-verbaal was opgemaakt, werd hij op verzoek van de recherche aangehouden voor de beroving van maandag 21 december. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009064939)



Politie Twente