GroenLinks Rotterdam

P E R S B E R I C H T

GroenLinks: wethouder Lamers moet duivenmotie uitvoeren

GroenLinks-raadslid Arno Bonte wil dat CDA-wethouder Peter Lamers de motie om duiven niet te vergassen, alsnog uitvoert. Wethouder Lamers laat vandaag in een brief aan de raad weten geen geld te hebben voor het plaatsen van duiventillen, het door de raad gewenste alternatief voor het vergassen van duiven.

Bonte vindt geldgebrek een 'flauwekulargument'. 'Toen we de motie indienden zag de wethouder al niks in een diervriendelijke oplossing voor de duivenoverlast. Hij heeft nu heel lang nagedacht en komt nu met dit slappe verhaal.' Lamers geeft in zijn brief aan niet de benodigde 200.000 euro te hebben voor de aanschaf van de duiventillen. 'Het is een unicum dat in een stad met een begroting van 4 miljard een maatregel van 2 ton strandt op financiële bezwaren. Met het schrappen van het vergassingsprogramma heeft de wethouder de dekking al bijna voor elkaar.'

De Rotterdamse gemeenteraad nam in juli vorig jaar een motie aan om het vergassen van de vogels te verbieden en op zoek te gaan naar een diervriendelijke methode om van de hinder af te komen. De werkgroep Stadsnatuur adviseerde in september om duiventillen te gebruiken waar duiven gezond voer krijgen en eieren worden geschud om de groei van de populatie in toom te houden. GroenLinks wil van wethouder Lamers weten waarom hij dat advies niet heeft opgevolgd.


---