Gemeente Cromstrijen


Cromstrijen blijft strooien

07-01-2010

Het winterseizoen is van start. Dat brengt ook weer de nodige ongemakken met zich mee, zoals gladde wegen en straten. De gemeente heeft de taak om de wegen en straten begaanbaar te houden binnen de bebouwde kom. De medewerkers zijn dagelijks met man en macht bezig om de routes begaanbaar te houden. Zij hebben al meer dan 146 ton aan zout gestrooid op de wegen in Cromstrijen. In december 2009 legden zij 49 strooibeurten af en in de eerste vijf dagen van januari waren dit al 22 strooibeurten.

Milieuvriendelijk strooien

De gemeente Cromstrijen hanteert het zogenoemde 'nat strooien'. Deze strooimethode is beter voor het milieu omdat wij minder zout gebruiken. De strooimethode werkt ook preventief. Bijvoorbeeld als de weersberichten 's avonds gladheid voorspellen, behandelen wij de wegen in de middag al met deze strooimethode.

Geen uitgifte van zout

Zoals u in verschillende kranten heeft kunnen lezen kampt Nederland met een tekort aan strooizout. Ook de gemeente kampt met een tekort en zet het beschikbare zout in om de doorgaande weg begaanbaar te houden. Het is op dit moment dus niet mogelijk om zout bij de gemeentewerven op te halen voor uw eigen straatje.