Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Alleenstaanden met kinderen of kinderwens vinden in 2010 nieuwe partner op datingsite MAD Company

Amsterdam 7 januari 2010- Madcompany.nl is een nieuwe datingsite en een initiatief van BN'er Mariette Fehmers. De site is een mix tussen een community en datingsite (datingcommunity) met als doelgroep alleenstaande ouders en singles met een kinderwens. De naam MAD Company staat voor Moms And Dads Company en voor het gezelschap van mamma's en pappa's.

Cijfers
Volgens het CBS is sinds 1995 het aantal eenoudergezinnen met 30 procent toegenomen. Op 1 januari 2010 waren er in Nederland 476 duizend alleenstaande ouders. Het CBS verwacht dat dit aantal de komende jaren zal stijgen tot 494 duizend in 2016. MAD Company wil met madcompany.nl de alleenstaande ouders een handje helpen bij het zoeken naar een nieuwe partner en het runnen van een eenoudergezin.

Inhoud site
Op www.madcompany.nl kan men terecht voor vriendschappen of voor dates met mensen die in dezelfde situatie zitten. Men kan er mailen, groepen oprichten, foto's uploaden, chatten en uitjes organiseren. Ook is er een vraagbaak met antwoorden op vragen over financiën en alimentatie, scheiden, psychologische hulp (voor kinderen), omgangsregelingen, ouderschapsplannen en uiteraard online dating. De site heeft ook een magazine gedeelte (MAD Magazine) waarin onder meer prijsvragen staan en interviews met BN'ers die het ouderschap ook alleen doen of hebben gedaan. Deze week staat op de homepage een interview met Chimène van Oosterhout en kun je een reis winnen van de reisorganisatie Eliza Was Here.

Mariette Fehmers
Bij Mariëtte Fehmers ontstond begin 2009 het idee van een datingcommunity voor alleenstaande ouders. Fehmers is bekend als tv-presentator van SBS 6 (Vakantie TV, Klussen en Wonen, de Verloskundigenpraktijk en Hart van Nederland). Zij is sinds 4 jaar alleenstaande mama en groeide zelf op in een samengesteld gezin. Ze is derhalve vertrouwd met de doelgroep van dit nieuwe dating-initiatief. Met een paar internetondernemers, die ruime ervaring hebben op online dating- en communitygebied, heeft Mariette MAD Company opgericht.