Gemeenteraadsfractie D66 Utrecht

Utrecht, 7 januari 2010

Open brief aan wethouder mevrouw I. de Bondt

Betreft: Recente bomenkap 24-Oktoberplein

Geacht College, geachte mevrouw De Bondt, beste Ingrid,

Gisteren, op 6 januari 2010, is de gemeente begonnen met de bomenkap op de 24-Oktoberplein. Dit terwijl er nog geen uitspraak ligt van de rechter m.b.t. het hoger beroep tegen de fly-over 24-Oktoberplein. D66 vindt dit in strijd met de eerder gemaakte afspraken.

Het is waar dat er voor deze bomen een rechtsgeldige velvergunning is. Maar het is ook bij het college bekend dat een groep omwonenden in beroep is gegaan bij de Raad van State o.a. tegen de kap. Hoewel er geen voorlopige voorziening is aangevraagd, die schorsende werking zou hebben, vindt D66 het niet juist om nu al met de kap te beginnen.

Immers, mocht de Raad van Staten de omwonenden in het gelijk stellen is er al onherstelbare schade aangericht. Een gekapte eik kun je niet zo makkelijk terug plaatsen.

Daarom verzoekt D66 dringend de bomenkap en bomenverplaatsing op de 24-Oktoberplein per direct te staken en in ieder geval uit te stellen tot na de uitspraak van de Raad van State.

Voorts vernemen wij graag een schriftelijke uitleg van de wethouder waarom u heeft besloten overgaan tot kap rondom het 24-Oktoberplein, ondanks nog niet afgeronde procedure bij de Raad van State. En hoe u de omwonenden daarover heeft geïnformeerd.

Graag ontvangen wij zo spoedig mogelijk uw bericht hierover.

Met vriendelijke groet,

Arjan Kleuver,

D66 raadslid

Gemeenteraadsfractie D66 Utrecht

-------------------------------------




Gemeenteraadsfractie D66 Utrecht