Ingezonden persbericht


Sonim lanceert de XP3.2 Quest Pro - 's werelds eerste mobiele telefoon die waterproof is en bestand tegen stof, met een onverwoestbaar display van krasvast en drukbestendig Gorilla glas

De nieuwste onverwoestbare GSM telefoon met extreme duurzaamheid - valbestendig van 2 meter hoogte op beton; weken lang te gebruiken zonder opladen; onderdompelbaar in water; werkzaam bij extreme temperaturen van -20° C tot +55° C; onder het stof te bedekken; en verdwaal nooit met A-GPS

7 januari 2010 -- Sonim Technologies, producent van de meest Xtreme Performance (XP) onverwoest-bare telefoons ter wereld, lanceert tijdens de CES 2010 in Las Vegas de XP3.2 Quest Pro, de meest robuuste mobiele telefoon met IP67 (International Protection) certificering. Met een gesprekstijd tot liefst 18 uur; onderdompelbaar in water; werkzaam bij extreme temperaturen van -20° C tot +55° C; te bedekken onder het stof; en nooit meer verdwalen met de ingebouwde assisted GPS.

De vormgeving van de XP3.2 Quest Pro maakt het de ideale keuze voor actieve gebruikers in elke omgeving - op de skipiste, op een bouwterrein, op een booreiland of bij het beklimmen van een rotswand. En net als alle Sonim mobiele telefoons is de XP3.2 Quest Pro getest volgens de strikte Rugged Performance Standard (RPS), ontwikkeld om de hoogste standaard voor mobiele telefoons in extreme condities en met minimale toegang tot stroom te waarborgen. De XP3.2 Quest Pro is bijvoorbeeld voorzien van:


· een drukbestendig en krasvast Gorilla glas display
· een top-line lithium ion batterij die liefst 1500 uur stand-by tijd en 18 uur spreektijd garandeert


· een aangepast stevig toetsenbord met ruim geplaatste toetsen die zijn getest op 850.000 keer indrukken (gebruikers kunnen de toetsen bedienen zonder dat zij hun werkhandschoenen uit hoeven doen)


· Push-to-Talk (PTT) functionaliteit. De telefoon kan hiermee eenvoudig gebruikt worden als een walkietalkie voor één-op-één communicatie of communicatie met een hele groep over het mobiele netwerk

"De meeste mensen aarzelen om hun mobiele telefoon mee te nemen naar outdoor activiteiten zoals skiën, bergwandelingen, varen of zelfs een dag naar het strand, uit angst dat de telefoon beschadigt. Met de introductie van de XP3.2 Quest Pro bieden wij een robuust ontwerp waarmee gebruikers zich in veel-eisende omgevingen zelfverzekerd kunnen blijven voelen" zegt Roy Vervenne, General Manager van Sonim Benelux. "De XP3.2 Quest Pro is ideaal voor zowel veeleisend werk als extreme sporten".

De XP3.2 Quest Pro overstijgt de militaire MIL-810G certificering, die aantoont dat het toestel bestand is tegen vochtigheid, zout, schokken en hitte. De telefoon is voorzien van een 2 Megapixel camera met ingebouwde flitser, assisted GPS, zaklamp, FM radio, uitbreidbaar geheugen tot 2 GB, uitgebreide Java applicaties zoals Trimble Outdoors, amAze GPS navigatie, SonimMail en voorbereid voor een aantal andere bedrijfsklare applicaties, een Opera Mini WAP browser en Bluetooth.

"Zoals alle Sonim telefoons, wordt ook de XP3.2 Quest Pro geleverd met een onvoorwaardelijke garantie van 3 jaar. Wanneer er iets breekt, zal Sonim de telefoon vervangen" aldus Roy Vervenne, General Manager Sonim Benelux. "Wij hebben onze eigen Rugged Performance Standards (RPS) bepaald om te waarborgen dat onze telefoons zowel onverwoestbaar als uiterst duurzaam zijn".

De Sonim Rugged Performance Standard (RPS) bevat twaalf criteria:


1. Volledig onderdompelbaar tot een diepte van één meter (tot 30 minuten)


2. Valbestendig tot twee meter hoogte op een harde oppervlakte


3. Extra luide speakers (tot 110 dB) voor gebruik in extreem luidruchtige omgevingen


4. Extra lange batterij levensduur met meer dan 1500 uur standby-tijd en 18 uur gesprekstijd


5. Stevig toetsenbord en extra grote toetsen, die gemakkelijk te gebruiken zijn


6. Toetsen die zijn getest op 850.000 keer indrukken


7. Volledig bestand tegen stof, vloeistoffen en chemicaliën - IP-67 en Mil-Spec 810F certificering


8. Bestendig tegen schokken op de weg en trillingen


9. Operationeel bij temperaturen van -20° C tot +55° C


10. Bestendig tegen extreme druk


11. Nagenoeg ondoordringbaar


12. Drie jaar onvoorwaardelijke garantie

De XP3.2 Quest Pro wordt standaard geleverd met een lader, riemclip en headset en is compatibel met een breed assortiment beschikbare carkits en headsets. De XP3.2 Quest Pro komt in het eerste kwartaal 2010 in Nederland beschikbaar via o.a. Telecom Alliantie, Coolblue, Belcompany, www.typhone.nl en www.gsmweb.nl. Kijk voor een volledige lijst van verkooppunten op www.sonimtech.com. De adviesverkoopprijs is € 349,-- inclusief BTW.
-------------
Info Links:
Sonim RPS video
Sonim RPS datasheet