Ingezonden persbericht



7 JANUARI 2010

Mini 650 website geeft boost aan shorthanded zeilen

Zeezeiler Coen Pen van het NKE SHORTHANDED TEAM is het nieuwe jaar begonnen met een sprankelende website (zeilswitchnu.org) vol nieuws en foto's over zijn Mini Transat project.

Coen Pen heeft zich tot doel gesteld om mee te doen in het Mini Transat circuit. Met zijn website zeilswitchnu.org geeft hij een kijkje in de keuken van de voorbereidingen van een zeezeiler op de ultieme race met de kleinste open klasse bootjes; de Transat 650. Op de site staan foto's van de Mini die Coen recent heeft aangeschaft, een Dixi Mini (proto-klasse).

Verder uitgebreide aandacht voor de ambitie van Coen. Zeiltechnisch is zijn doel de Mini Transat van 2013 of 2014 te varen (Frankrijk - Brazilië). In de tussenliggende jaren wil Coen met zijn aanstekelijke enthousiasme ook het shorthanded zeilen in Nederland een boost geven, samen met de Stichting Shorthanded.nl.

Coen Pen was in de jaren tachtig professioneel zeiler. Onder anderen winnaar van de Challenger Halfton Cup 1982. Daarbij is hij 16 maanden als bemanningslid betrokken geweest bij het Philips Innovator Project van Dirk Nauta en als eerste reserve betrokken gebleven bij the Whitbread Round the World Race. Tijdens de Azorenrace in 1987 schipperde hij een Waarschip 1010.

Coen heeft ongeveer 5000 mijl solo ervaring en ongeveer 10.000 mijl doublehanded ervaring opgedaan in met name Jeanneau zeiljachten. Totaal heeft hij de afgelopen 28 jaar zo'n 50.000 zeemijlen gezeild.

De website zeilswitchnu.org wordt mogelijk gemaakt door de co-sponsor NKNmedia uit Houten. Telecombedrijf MicPoint uit Houten en verandermanagementbureau Switch2Day uit Ede zijn de twee hoofdsponsoren.

Het NKE SHORTHANDED TEAM geeft Nederlands zeiltalent een opstap in het shorthanded wedstrijdzeilen. Dat doet zij door middel van het organiseren van wedstrijden, evenementen, workshops en het opzetten van een shorthanded zeilteam.

Meer informatie over het Transat 650 project van Coen Pen via info@shorthanded.nl