Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Dixons verviervoudigt omzet online

's-Hertogenbosch, 7 januari 2010

Wie denkt dat Nederland na de dure decembermaand de hand op de knip houdt, heeft het mis. Bij Dixons is in ieder geval geen sprake van een negatieve nasleep van de feestdagen. Sterker nog, de elektronicaketen registreerde een verdubbeling van het omzetrecord voor de eerste week van januari. Vooral de onlineverkopen deden het goed: de omzet van afgelopen week steeg met 400 procent ten opzichte van vorig jaar.

Met deze onlineomzet bewijst Dixons zijn naam als onlineaanbieder van vrijetijdselektronica. "We noteerden in piekuren van de eerste week van dit jaar 500 bestellingen per uur", verklaart Eddy Assies, directeur Dixons. "Daarmee kunnen we terecht spreken van een geslaagde eerste 'OP=OPRUIMINGSWEEK'. Populaire producten zijn pc's en notebooks, maar ook de iPod touch-aanbieding is niet aan te slepen. En ook de goede voornemens voor 2010 zijn terug te zien in de onlineaankopen. Aan het groot aantal verkochte Wii sportgames en Wii consoles te zien, nemen veel mensen zich voor om dit jaar in eigen huis te sporten."

Juiste onlineaanpak
De afgelopen week heeft volgens Eddy Assies vooral aangetoond dat het publiek enthousiast reageert op de juiste onlineaanpak. "Naast het barre winterweer van de afgelopen week is de explosieve omzetstijging te danken aan de goede vindbaarheid van de aanbiedingen en de onlinefolder met directe doorklik- en bestelmogelijkheden. Daarnaast is de mogelijkheid om het product bij een bestelling voor 22.00 uur al de volgende dag in huis te hebben, razend populair onder de klanten. Maar hier laten we het niet bij. Momenteel zijn wij hard aan het werk om de site nog verder te verbeteren en de look and feel in een ander jasje te steken. Ons streven is de vernieuwde website april dit jaar te lanceren."

Actueel
Dixons is de grootste multimediaketen van Nederland waar consumenten terechtkunnen voor het nieuwste op het gebied van vrijetijdselektronica. Deskundigheid, service en klantvriendelijkheid staan centraal in het beleid. Het assortiment bestaat uit A-merken en wordt aangeboden in 170 filialen en op www.dixons.nl.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Eddy Assies, directeur Dixons, telefoonnummer (073) 646 07 00.