Ingezonden persbericht


Onthulling Samsung Apps, 3D-lijn, eBook én een groene belofte

Samsung toont de toekomst van home entertainment op CES 2010

Delft, 7 januari 2010 - Met een complete lijn 3D-producten, een op HDTV-gebaseerde applicatiewinkel en vernieuwende eBook readers presenteert Samsung op de International Consumer Electronics Show haar technologische innovaties. Als waardering voor de innovatieve kracht van Samsung, heeft de Consumer Electronics Association aan Samsung 23 CES 2010 Innovation Awards toegekend, waaronder drie Best of Innovations awards en drie eco-design awards. Daarnaast zijn drie LED-HDTV's van Samsung bekroond, een plasma-HDTV, drie Blu-ray spelers, een home theater system, twee digitale audiospelers, twee digitale camera's, een koelkast, zes mobiele telefoons en een monitor.

Samsung toont haar nieuwe productportfolio op de CES in Las Vegas van 7 tot en met 10 januari 2010 op stand 11026 in de 'Central Hall' van het Las Vegas Convention Center. Internationale persinformatie, videocontent en productbeelden zijn beschikbaar op www.samsung.com/newsroom.

Met haar marktleiderschap in o.a. televisies en mobiele telefoons en haar grote innovatievermogen verwacht Samsung dat zij de komende jaren sterk blijft groeien. In 2020 wil Samsung een omzet realiseren van 400 miljard dollar.

Samsung is zich bewust van de invloed van haar marktleiderschap en zal zich blijven inzetten voor eco-management. Samsung ziet er op toe dat in elke schakel van de productieketen eco-vriendelijk wordt geopereerd, zoals bij, de selectie van toeleveranciers en partners, productdesign, logistiek, afvalverwerking en recycling. Samsung is van plan om hiermee een energiebesparing in 2013 te realiseren die gelijk staat aan 6% van de elektriciteit die in 2008 in de Verenigde Staten is opgewekt.

'Dit jaar onthullen wij op CES de toekomst van home entertainment. Deze begint met onze innovatieve benadering van applicaties en 3D,' zegt Boo-Keun Yoon, President van de Visual Display Division van Samsung. 'Ook baanbrekende producten in andere categorieën zoals mobiele telefoons, camera's, printers en notebooks, zullen de wereldwijde groei van Samsung stimuleren.'

Complete lijn 3D producten voor het beste 3D-beeld 3D is de home entertainment-technologie van 2010 die voor grote veranderingen zal zorgen. Samsung wil de opmars van 3D versnellen met een uitgebreide lijn home entertainment producten die voor 3D geschikt zijn. Samsung biedt een complete 3D-home entertainment-oplossing met een geavanceerde 3D televisie, 3D Blu-ray speler en een stijlvolle 'active shutter' 3D bril. De 3D-productlijn bevat o.a. de LED-televisies LED 9000, LED 8000 en de LED 7000, LCD-televisies, plasmatelevisies en Blu-ray spelers. Deze producten zijn allemaal geschikt voor meerdere 3D-standaarden, waaronder de formaten voor half en full HD-resolutie en de Blu-ray 3D standaard van de Blu-ray Disc Association. Consumenten kunnen er op rekenen dat alle 3D-apparaten perfect met elkaar samenwerken. Met de 3D-chip van Samsung's semiconductordivisie heeft Samsung de beste 3D-beeldkwaliteit in de markt in handen.

Samsung Apps: applicatiewinkel voor HDTV's
Om de home entertainmentmarkt verder te stimuleren introduceert Samsung de vernieuwde internet@TV contentservice waar 'Samsung Apps' nu ook onderdeel van is. Samsung Apps is de eerste op HDTV-gebaseerde applicatiewinkel ter wereld waar consumenten applicaties kunnen downloaden en kopen met een selectie Samsung HDTV's, Blu-ray spelers en home theater systems uit 2010. Samsung Apps biedt een uitgebreide selectie van content en applicaties van toonaangevende diensten zoals Picasa, Travel Channel, Twitter, USA TODAY en YouTube. Terwijl consumenten televisiekijken, kunnen zij deze applicaties downloaden en bekijken. In het voorjaar zijn de eerste reeks applicaties beschikbaar. Ook een select aantal mobiele telefoons geeft toegang tot Samsung Apps.

Met 'Design Inspired by Nature' heeft Samsung haar nieuwe designrichting onthuld. De stijlvolle LED-TV's, Blu-ray spelers en home theater systems veranderen van kleur aan de hand van de lichtinval en de kijkhoek.

Indrukwekkende line-up TV's: van LED, LCD tot Plasma Samsung heeft in 2009 wereldwijd meer dan 2,5 miljoen LED-TV's verkocht. In 2010 verwacht Samsung 10 miljoen LED-TV's te verkopen. Op CES lanceert Samsung een complete line-up LED-TV's. Met schermformaten van 19 tot 65 inch, is de nieuwe line-up van Samsung de grootste op de markt. De premium 9000, 8000 en 7000 series zijn uitgerust met een ingebouwde 3D-processor voor een ongeëvenaarde 3D- bioscoopbeleving in de huiskamer. De TV's bieden volop interactieve mogelijkheden en state-of-the-art design.

De TV's uit de 9000 serie vormen de topmodellen van Samsung in LED-HDTV's. Deze 9000 serie, die de 2010 Best Of CES Innovations award heeft gewonnen, zet een nieuwe standaard voor indrukwekkende beeldkwaliteit en connectiviteit in TV's. De dunste, volledig geïntegreerde LED-TV's ter wereld zijn voorzien van een innovatieve voet met een ingebouwde tuner, een touchscreen-afstandsbediening, 3D-technologie en de internet@TV contentservice.

Om de consument keuze te blijven bieden, introduceert Samsung ook een nieuwe line-up LCD- en Plasma-TV's die een sterk verhoogde beeldkwaliteit en met de internet@TV contentservice volop interactiviteit bieden. Een selectie TV's uit deze line-ups is ook geschikt voor 3D. Met de DLNA-netwerkmogelijkheden en de nieuwe Crystal TV-designs zijn de LCD-TV's grensverleggend.

3D Blu-ray speler en home theater system
Met de lijn Blu-ray spelers voor 2010 bereikt Samsung nieuwe hoogten in HD home entertainment. Het topmodel uit de lijn is de BD-C6900 die door de Consumer Electronics Association is bekroond met de 'Best of Innovations 2010' award. Met deze 3D Blu-ray Disc speler kun je vanuit je luie stoel je favoriete 3D-films bekijken. Het home theater system HT-C6930W met 7.1 channel surround sound is ontworpen voor home theater-liefhebbers voor de ideale realistische 3D surround geluidservaring. Alle Blu-ray spelers en home theater systems uit de nieuwe line-up geven toegang tot de internet@TV contentservice.

Innovaties in camera's en camcorders
Ook in camera's en camcorders blijft Samsung vernieuwen. De Samsung NX10 is een innovatieve camera in een slanke body die perfecte foto's maakt. De NX10 heeft een snelle autofocus (AF), 14,6 megapixel APC formaat CMOS sensor en een uniek AMOLED-display van 3 inch. Hierop kun je zelfs in fel zonlicht de beelden goed bekijken. Ook kun je met de NX10 filmpjes in HD opnemen, zodat je een volledig verhaal kunt creëren. De S16 camcorder neemt beelden haarscherp op dankzij 1080i recording en 1080p output, Smart O.I.S. en een 10 megapixel BSI CMOS beeldsensor. De elegante digitale camera ST5500/5000 is de eerste camera met een opvallend groot 3,7 inch WVGA AMOLED-display en een volledig interactief touchscreen. De camera is heel gebruiksvriendelijk. Met DLNA, Web uploading, e-mail en Bluetooth 2.0 heb je alle mogelijkheden in handen om foto's te delen.

Innovaties in IT: van LED-monitor tot eBook
Op het gebied van displays en IT presenteert Samsung op CES eveneens baanbrekende innovaties. Met de SyncMaster PX2370 lanceert Samsung een slanke LED-monitor die een perfecte beeldkwaliteit met een minimale milieubelasting combineert. Dit is een van de meest energiezuinige LED-monitoren op de markt en is dan ook bekroond met een Energy Star(TM) en een EPEAT Gold-certificering.

In de nieuwe lijn large format displays is voor het eerst de LED Back Light Unit-technologie toegepast. Deze technologie zorgt ervoor dat de schermen 40% minder energie verbruiken dan de conventionele large format displays. Bovendien zijn de schermen de dunste large format displays ter wereld en makkelijk te installeren.

Samsung lanceert met de SP-F10M de eerste LED dataprojector met 1000 ANSI-Lumen. Deze dataprojector werkt 30.000 uur, zonder dat je een LED-lamp hoeft te verwisselen. Dit maakt van de dataprojector een milieuvriendelijk apparaat, waar je niet naar hoeft om te kijken en lage gebruikskosten heeft. Een 'CES Eco-design Honoree' is het OLED digital photo phrame 700Z. Dit is het dunste fotolijstje ter wereld dat dankzij het AMOLED-display foto's perfect weergeeft, zowel in een donkere als verlichte omgeving.

Krachtige notebooks en netbooks
Samsung breidt haar bekroonde R-serie uit met krachtige notebooks die opvallen door hun design. De beeldkwaliteit van de R780, R580, R730 en R530 is zo goed, dat je er prima films op kunt kijken. De nieuwe 10 inch netbooks van Samsung bieden maximale vrijheid. Op de N210 en N220 kun je tot 12 uur werken zonder tussentijds opladen. De N150 houdt het 8,5 uur achter elkaar vol. Het LED-display geeft beelden haarscherp en in levensechte kleuren weer.

's Werelds kleinste compactprinter
Samsung maakt printen mobieler dan ooit met 's werelds kleinste compactprinter met de monolaserprinter M1610. Ook toont Samsung op CES de kleinste kleurenprinter ter wereld met de CLP325 serie, die met DNLA draadloos afdrukt.

Introductie eerste Samsung eBook
Tot slot toont Samsung op CES voor de eerste keer haar eBook. Uniek aan de Samsung E6 met een 6 inch display en de Samsung E101 met een 10 inch display is de handschriftherkenning. Hierdoor kunnen gebruikers aantekeningen maken bij de leesselecties met een ingebouwde 'elektromagnetic resonance' (EMR) stylus pen. Via WiFi kunnen gebruikers bestanden naar zich toehalen. Op het geheugen van 2 GB kunnen zij meer dan 1.200 boeken of 24.000 notities op het eBook opslaan.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd marktleider op vele gebieden, variërend van monitoren en TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Als een van de snelst groeiende merken ter wereld behaalde Samsung Electronics in 2008 een totale omzet van US$ 96 miljard. Bij het bedrijf werken circa 164.600 mensen op 179 vestigingen in 61 landen in zeven onafhankelijk opererende business units: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Semiconductor en LCD. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux.

Met vijf designcentra over de hele wereld laat Samsung zien dat consumentenelektronica om meer dan technologie draait. Samsung laat zich inspireren door de lifestyles van consumenten. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.com bezoeken.



Ingezonden persbericht