Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 7 januari 2010









Persbericht


Gemeente De Wolden beperkt strooien tot doorgaande wegen

Als gevolg van zoutschaarste in Nederland moet ook de gemeente De Wolden het strooien van haar wegen beperken. Om zorgvuldig om te gaan met zout worden alleen de doorgaande wegen gestrooid. De gemeente strooit preventief met een mengsel van water en zout (pekel). Het mengen heeft als voordeel vermindering van zoutgebruik. Ook kunnen strooiwagens sneller rijden waardoor er minder zout nodig is.

Op alle mogelijke manieren probeert de gemeente zout in te kopen, maar zoutfabrieken leveren niet of niet de volledige bestelling. De gemeente richt zich nu op het sneeuw- en ijsvrij maken van de doorgaande wegen en strooit niet langer in de woonstraten. De gemeente adviseert automobilisten om, ook op wegen waar wel gestrooid is, rekening met de weersomstandigheden te houden.


Wat ondermeer de doorgaande wegen zijn, is in het gladheidsbestrijdingsplan na te lezen op dewolden.nl, 'nieuws van vandaag'.

    ///////////////////////////////////


Noot van de redactie:  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met cluster communicatie, tel. (0528) 378241 of 06-10224335.



---- --