RTL Group

'The Taste Of Life' Basics: de grootste kookschool van Nederland

Op 8 januari start bij RTL 4 de eerste reeks van The Taste Of Life Basics. Het doel van dit kookprogramma is de kijker goed en bewust te leren koken, waarin basiskoken met gebruik van gezonde en verse producten centraal staat. Het programma vormt samen met een website, een boek en workshops de grootste kookschool van Nederland, met meesterkok Rudolph van Veen en professioneel tuinder Rob Baan als docenten.

Wekelijks volgden honderdduizenden kijkers Rudolph van Veen, die met The Taste of Life de wereld over reisde om te proeven en te leren van internationale keukens. Uit de reacties van kijkers kwam niet alleen de liefde voor koken naar voren, maar ook de behoefte aan basiskoken. Meer dan een miljoen mensen bezochten de website en de meest gestelde vraag was: Help mij met koken!

Door The Taste Of Life Basics te volgen, leert Nederland te koken op basis van eerlijke voorlichting over groenten, fruit en andere producten. Het programma geeft antwoorden op vragen als: Wat eet ik eigenlijk? Wat doet dat met mijn lijf? Waar komt dit product vandaan? En The Taste Of Life Basics verstrekt informatie over het gebruik van producten van Nederlandse boeren en tuinders, die lekker, vers en gemakkelijk te bereiden zijn.

Het is tijd voor een goed kookprogramma dat de kijker echt wil leren koken, aldus Rudolph van Veen.

Uitzending: wekelijks, vanaf vrijdag 8 januari, tussen 16.35 en 17.05 uur.

Website: thetasteoflife.nl

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, tel: 035 - 6718879, jaap.paulsen@rtl.nl.