Gemeente Grootegast


Ontwerp-bestemmingsplan Kleine dorpen

Begin 2009 heeft het voorontwerp bestemmingsplan Kleine dorpen ter inzage gelegen en is vooroverleg gevoerd met relevante instanties (o.a. Provincie en waterschappen). In dit bestemmingsplan zijn globaal de bebouwde kommen van de dorpen Lutjegast, Sebaldeburen, Doezum en Kornhorn opgenomen. Het bestemmingsplan regelt wat planologisch wel en niet mogelijk is in die dorpen. Van de officiële instanties hebben de provincie Groningen, het waterschap Noorderzijlvest, het wetterskip Fryslan en de Inspectie VROM. Vanuit de dorpen zijn 12 inspraakreacties binnengekomen.

Vervolgens is een ontwerp-bestemmingsplan opgesteld waarbij op gefundeerde wijze al dan niet rekening is gehouden met de inspraakreacties.

Dit bestemmingsplan wordt volgens planning vanaf 13 januari a.s. voor een periode van zes weken ter inzage gelegd en binnen die tijd heeft iedereen de mogelijkheid om zienswijzen tegen het ontwerpplan in te dienen.

De termijn voor het indienen van zienswijzen eindigt op 23 februari a.s. en daarna zal de gemeenteraad zich moeten buigen over de vaststelling van het plan. Vervolgens moet de provincie beslissen of het plan al dan niet wordt goedgekeurd. Gedeeltelijke goedkeuring van het plan door de provincie behoort ook nog tot de mogelijkheden. Alle voor de burgers belangrijke informatie over de voortgang van de procedure komt in het Gemeentenieuws van Grootegast in de Streekkrant.

Het digitale plan is via de landelijke viewer http://www.ruimtelijkeplannen.nlte raadplegen maar kan natuurlijk ook worden ingezien bij de balie Ruimte van de gemeente.