Gemeente Grootegast


Ontwerp-bestemmingsplan Opende

Begin 2009 heeft het voorontwerp bestemmingsplan Opende voor iedereen ter inzage gelegen en is daarover vooroverleg gevoerd met o.a. de provincie, waterschappen en een aantal rijksdiensten. Van een aantal diensten (provincie Groningen, Wetterskip Fryslan en Inspectie VROM) is een reactie ontvangen en van de mogelijkheid, om een inspraakreactie in te dienen hebben 13 inwoners van het plangebied gebruik gemaakt.

Op basis daarvan is een ontwerp-bestemmingsplan opgesteld waarbij is ingegaan op de ingediende reacties. Sommige reacties hebben aanleiding gegeven om het voorontwerp aan te passen en op basis van anderen is het voorontwerp in stand gebleven.

Het is de bedoeling dat het ontwerp-bestemmingsplan vanaf woensdag 13 januari a.s. voor een periode van zes weken ter inzage wordt gelegd. Iedereen heeft dan de mogelijkheid om zienswijzen tegen het ontwerpplan in te dienen tot en met 23 februari a.s. Na afloop van deze termijn moet de gemeenteraad een beslissing nemen over de vaststelling van het plan. Als de gemeenteraad besluit het plan vast te stellen is de volgende stap goedkeuring van het plan door de provincie. Alle voor de burgers belangrijke informatie over de voortgang van de procedure komt in het Gemeentenieuws van Grootegast in de Streekkrant.

Het digitale plan is via de landelijke viewer www.ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen maar kan natuurlijk ook worden ingezien bij de balie Ruimte van de gemeente.