Gemeente Coevorden

Gemeente waarschuwt voor gladde wegen

vrijdag 8 januari 2010

Het aanhoudende winterse weer zorgt ook in de gemeente Coevorden voor gladde wegen. Hoewel de gemeente de wegen zo goed mogelijk begaanbaar probeert te houden, worden in verband met de zeer beperkte zoutvoorraad alleen de hoofdroutes gestrooid. Op dit moment gebeurt dit met een mengsel van zout en (breker)zand. Weggebruikers moeten alert zijn en oppassen voor gladde wegen.

In de afgelopen dagen is al het beschikbare materiaal (11 sneeuwschuivers en strooiwagens) voortdurend ingezet om de doorgaande wegen in de gemeente zo goed mogelijk begaanbaar te houden. Hierbij is de gemeente zo zuinig mogelijk omgegaan met de beschikbare hoeveelheid zout. Pas maandag aanstaande is de eerste nieuwe levering zout weer te verwachten. Maar ook dan zal er slechts sprake zijn van een strategisch noodzakelijke voorraad, waar zuinig mee ongegaan zal worden. Vandaar dat de gemeente haar burgers en de weggebruikers waarschuwt om komend weekend extra voorzichtig te zijn en op te passen voor verraderlijk gladde weggedeelten, brugdekken, viaducten en fietspaden.

Ook de overige wegen in dorpen, wijken en buitengebieden kunnen inmiddels verraderlijk glad worden. Door de zeer beperkte zoutvoorraad is gestart met het strooien van alleen (breker)zand, daar waar dat mogelijk is. De prioriteit van de gemeente zal bij de hoofdroutes en doorgaande wegen blijven liggen. Maar omdat de komende dagen en nachten sprake kan zijn van strenge vorst en eventuele sneeuwval, bestaat de kans dat het strooizout mogelijk niet optimaal werkt. Dit kan betekenen dat ook de gestrooide wegen en fietspaden glad kunnen zijn. Extra voorzichtigheid is dus geboden.