Gemeente Heemskerk


vrijdag, 08 januari 2010

ReinUnie past door weersomstandigheden inzameling aan

Door de aanhoudende gladheid en sneeuwval is het niet mogelijk om de inzameling te continueren volgens het normale inzamelschema. Daarom past ReinUnie de afvalinzameling aan. Zo wordt gft-afval niet meer opgehaald. De minicontainers gft die niet worden ingezameld kunt u twee weken later in het reguliere inzamelschema weer aanbieden. ReinUnie vraagt begrip voor deze uitzonderlijke situatie.

Gft-afval
Met ingang van donderdag 7 januari wordt het gft-afval niet meer opgehaald. Zodra de inzameling van het gft-afval weer wordt hervat leest u hier meer over op www.reinunie.nl.

Restafval
Het restafval wordt in het hele gebied volgens het normale schema ingezameld. ReinUnie probeert er alles aan te doen om op uw vaste dag de minicontainer te legen. Ook voor de ondergrondse containers wordt getracht alles tijdig te legen. Echter door de gladheid kan er vertraging in de routes ontstaan.

Kerstboominzameling
Zaterdag 9 januari komt de geplande inzameling van kerstbomen in Beverwijk, Velsen en Heemskerk te vervallen. U kunt uw kerstboom brengen naar een van de afvalbrengstations.

Belangrijk

1. U kunt actuele informatie over de afvalinzameling vinden op www.reinunie.nl. Dagelijks wordt via deze site de stand van zaken bekend gemaakt.

2. Is uw straat of Hofje door de gladheid slecht bereikbaar? Dan verzoekt ReinUnie u om uw afval, indien mogelijk, aan de doorgaande weg aan te bieden.

3. U kunt ook altijd uw afval brengen naar een van de afvalbrengstations.

ReinUnie
ReinUnie is een onderdeel van HVC en heeft als hoofdtaken het inzamelen van huishoudelijk afval, uitvoering van diverse reinigingstaken en advisering van de gemeenten. HVC richt zich, als samenwerkingsverband van 55 gemeenten uit Noord-Holland, Flevoland, Zuid-Holland en Friesland, op een innovatieve en milieuverantwoorde wijze van afvalbeheer en energieproductie. Belangrijkste activiteiten zijn inzameling van afval en de verwerking ervan door middel van compostering & recycling, overslag & transport en verbranding & energieopwekking. Daarnaast geeft HVC voorlichting om afvalpreventie en -scheiding te stimuleren.

---