Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Doesburger aangehouden na wapenvondst

Publicatiedatum: 8-1-2010 10:40:00

DOESBURG - De politie in Doesburg heeft donderdag 7 januari een 55-jarige man in zijn woning aangehouden wegens verboden wapenbezit. Bij de man werden diverse vuurwapens en munitie aangetroffen.

De politie besloot na een tip een onderzoek in te stellen in het huis van de Doesburger. Volgens informatie zou de man meerdere wapens in huis hebben. Bij het onderzoek troffen agenten twee revolvers en zes pistolen aan. Ook werd een geweer en munitie aangetroffen. De man is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De wapens zijn in beslag genomen en zullen nader worden onderzocht.
(002732)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Gevaarlijke capriolen op A348: 14 boetes

Publicatiedatum: 8-1-2010 10:39:58

VELP- Op donderdag 7 januari zijn er door de politie 14 boetes uitgeschreven voor zeer gevaarlijk rijgedrag op de A348, ter hoogte van de oprit Velp.

Rond 10.15 uur ontstond er een file op de A348 in de richting van Arnhem. Deze opstopping zou te maken hebben gehad met een ongeval op de Pleyweg in Arnhem en vanwege spoedwerkzaamheden aan het wegdek van de A348 als gevolg van de vorst. De agenten kregen meldingen van gevaarlijk rijgedrag ter hoogte van de oprit Velp. Automobilisten zouden boven aan de oprit keren waarna ze de oprit tegen de richting af zouden rijden. Ook zouden er auto's achteruit rijden via de vluchtstrook. De agenten hebben 14 automobilisten een boete hebben gegeven van 240 euro.
(02602)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man opgepakt na negeren stopteken en achtervolging
Publicatiedatum: 8-1-2010 10:39:24

ARNHEM/ELST - Een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdagavond 7 januari in de Arnhemse wijk Rijkerswoerd aangehouden nadat hij eerder in Elst een stopteken van de politie genegeerd had. Bij een daarop volgende achtervolging zou de man levensgevaarlijke capriolen hebben uitgehaald. De man wordt er tevens van verdacht te hebben gereden onder invloed van drugs.

Tijdens een alcoholcontrole van het verkeershandhavingsteam kwam de man omstreeks half tien met zijn bestelbus aanrijden. Kennelijk om zich aan de controle te onttrekken draaide de bestuurder om en ging er vandoor. Daarop werd door agenten de achtervolging ingezet. De rit ging via de Sillestraat richting Arnhem-Zuid, terwijl de man niet reageerde op door de agenten gegeven stoptekens. Tijdens de rit zou de man ondanks glad wegdek met hoge snelheid kruisingen zijn overgestoken. Wandelaars zagen zich genoodzaakt opzij te springen om niet door de bestelauto te worden geraakt. Op de Erasmussingel verliet de bestuurder zijn wagen en vluchtte te voet verder. In de achtertuin van een van de woningen kon de man dankzij sporen in de sneeuw worden achterhaald en aangehouden. In de wagen van de man werden sporen aangetroffen van (soft)drugsgebruik. De man is in verzekering gesteld. (002790)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden na huiselijk geweld tegen ex

Publicatiedatum: 8-1-2010 10:38:39

ARNHEM - Een 48-jarige man uit Arnhem is in de loop van donderdagochtend 7 januari thuis aangehouden wegens huiselijk geweld tegen zijn 43-jarige ex-vrouw. De man was in de vroege ochtenduren naar de woning van zijn ex in de wijk Elderveld getogen en had daar binnen weten te dringen. Vervolgens zou hij zijn ex-vrouw geslagen en aan de haren getrokken. Ook zou hij spullen hebben vernield en zou hij geprobeerd hebben een laptop mee te nemen. Toen het slachtoffer zich wist te verweren en de politie kon waarschuwen ging de Arnhemmer er vandoor. De man werd later thuis aangehouden en is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.
(002414)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Dierenaar gewond na val op ijs

Publicatiedatum: 8-1-2010 10:37:57

DIEREN - Een 68-jarige inwoner van Dieren is donderdagavond 7 januari gewond geraakt na een val op het ijs op het Apeldoorns kanaal. De man werd omstreeks half negen liggend op het ijs aangetroffen. Volgens de omstanders zou het slachtoffer tijdens het sneeuwvrij maken van het ijs plotseling achterover zijn gevallen en enige tijd buiten bewustzijn zijn geweest. De Dierenaar is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
(002771)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Winkeldief op heterdaad betrapt

Publicatiedatum: 8-1-2010 10:37:11

ARNHEM - Een 20-jarige Edenaar is donderdagavond 7 januari op heterdaad betrapt toen hij in Arnhem aan de haal ging met een paar schoenen. Agenten die onopvallend surveilleerden in de binnenstad zagen de Edenaar, een bekende van de politie, omstreeks zes uur een zaak aan de Ketelstraat binnengaan. Vervolgens zagen ze dat de man een paar schoenen pakte, zijn eigen schoenen uittrok en het nieuwe paar aantrok, om er vervolgens mee de zaak uit te lopen. Buiten werd de Edenaar in de kraag gepakt. De man kreeg naast een proces-verbaal een winkelverbod en een schadevergoedingsmaatregel a 151 euro opgelegd. Een 15-jarige Elstenaar werd opgepakt nadat door beveiligers in een zaak aan de Roggestraat was gezien dat hij snoepgoed uit een schap pakte en opat.
Bij een warenhuis aan de Ketelstraat werd een 31-jarige Arnhemmer betrapt toen hij ondergoed in een andere verpakking stopte waardoor hij ten onrechte korting wilde krijgen. Beveiligers hadden de truc door en droegen de Arnhemmer aan de politie over. Omdat de man binnen een jaar voor de tweede keer was gepakt voor hetzelfde vergrijp kreeg hij - naast een proces-verbaal - een collectief winkelverbod voor de hele Arnhemse binnenstad.
Twee Arnhemse jongens van 13 en 16 jaar werden aangehouden nadat ze bij een warenhuis aan het Velperplein waren betrapt. Het duo wilde met telefoons ter waarde van 500 euro aan de haal gaan maar beveiligers staken daar een stokje voor.
Winkelpersoneel van een zaak aan de Jansstraat droeg een 55-jarige vrouw uit Gendt aan de politie over. De vrouw bekende een paar schoenen ter waarde van ongeveer 20 euro te hebben gestolen. (002707 / 002734 / 002719 / 002774/ 002550)

Winkeldieven in Arnhem betalen, naast een eventuele boete of andere strafmaatregel, een schadevergoeding voor de overlast die zij winkeliers bezorgen. Het Regionaal Platform Criminaliteitsheersing (RPC) Gelderland-Midden is sinds 1 juni 2009 met het project `Winkeldief dubbel gepakt' gestart.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---