Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Voortgang onderzoek misdrijf Noord en Zuidstraat
Publicatiedatum: 8-1-2010 11:00:49

ARNHEM - Het 25 koppige rechercheteam, dat onder de naam 'Kompas' het misdrijf onderzoekt waarbij de 60-jarige Arnhemmer Thijs Klaassen overleed is nog volop bezig met het onderzoek. Vast staat dat het slachtoffer door geweld om het leven is gekomen.

Onder meer aan de hand van verhoor van getuigen probeert het team zich een beeld te vormen van het leven van het slachtoffer. Er is intussen een uitgebreid buurtonderzoek gehouden. Het lichaam van het slachtoffer is na onderzoek bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) inmiddels vrijgegeven. De uitvaart heeft op 7 januari plaatsgevonden.

Mogelijk drugshandel
Intussen zijn tijdens het onderzoek aanwijzingen gevonden die erop duiden dat het slachtoffer mogelijk in de drugshandel zat. In hoeverre dit te maken heeft met het zijn dood is nog onderwerp van onderzoek, de recherche houdt echter ook rekening met andere scenario's.

Inbraak
Ook is tijdens het onderzoek bekend geworden dat nog voor het misdrijf een inbraak in de woning van het slachtoffer had plaatsgevonden. De Arnhemmer had hier echter nooit aangifte van gedaan. Kort na het aantreffen van de dode Arnhemmer bleek er een ruit van zijn woning te zijn vernield. Dit was echter gedaan door familieleden, die, nadat bleek dat Klaassen niet reageerde op aanbellen, op dat moment geen andere manier zagen om binnen te komen en eventueel hulp te verlenen. Het slachtoffer bleek toen echter al te zijn overleden.

Beroep op getuigen
Het rechercheteam doet nog steeds een beroep op eventuele getuigen die informatie hebben over de zaak. Wellicht hebben zij iets gezien of gehoord dat in verband met de zaak kan worden gebracht. Getuigen kunnen met hun tips op de volgende manieren in contact komen met het rechercheteam:

o 0800-8844 (algemeen telefoonnummer, lokaal tarief) o 06-29134743 (nummer van de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE), waar u ook anoniem uw tips kunt doorgeven)
o 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem)
o Of op het e-mailadres kompas@gelderland-midden.politie.nl

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---