Jumbo supermarkten


7 januari 2010

Jumbo maakt lijst bekend van 80 winkels die naar C1000 gaan

Transactie gevolg van overname Super de Boer
Jumbo Supermarkten en C1000 hebben vandaag de lijst bekendgemaakt met 80 Super de Boer-winkels die aan C1000 zullen worden doorverkocht. Het overgaan van de winkels zal stapsgewijs twee jaar in beslag nemen. De transactie was
onderdeel van de overname van Super de Boer door Jumbo. Hierin werd afgesproken dat, zodra overeenstemming zou zijn bereikt over de verkoop, 80 van de 300 Super de Boer-winkels naar C1000 zouden gaan. Op 18 december werd de overname van Super de Boer door Jumbo definitief afgerond. Over het bedrag dat met de verkoop van de 80 winkels aan C1000 gemoeid is, doen partijen geen uitspraken.

Jumbo en C1000 hebben in gezamenlijk overleg bekeken welke winkels het beste bij
welke formule zouden passen. De desbetreffende 80 winkels zijn eerder deze week op de hoogte gesteld; het gaat niet alleen om filialen, maar ook om winkels van zelfstandige ondernemers. Algemeen directeur Frits van Eerd van Jumbo Supermarkten is blij dat Jumbo en C1000 tot een goed afgewogen lijst zijn gekomen.

"We hebben zorgvuldig gekeken hoe de winkels in hun eigen marktgebied de beste kansen hebben. We hebben er daarom alle vertrouwen in dat alle 80 winkels bij C1000 een goede toekomst tegemoet gaan." Ook Tom Heidman, directievoorzitter van C1000, is tevreden over de uitkomst van de onderhandelingen met Jumbo. "We zijn erg blij dat C1000 deze 80 winkels welkom kan heten bij de organisatie. Door de toevoeging van de winkels, en de inkooporganisatie BIJEEN, geeft C1000 invulling aan het versterken van de marktpositie."

BIJEEN
Een ander gevolg van de overname van Super de Boer door Jumbo is dat Jumbo en
C1000 de nieuwe inkoopcombinatie BIJEEN hebben gevormd. Gezamenlijk vertegenwoordigen zij een kwart van de Nederlandse supermarkten. BIJEEN opereert
vanuit Vianen en is op maandag 4 januari 2010 actief geworden.

Jumbo Supermarkten
Jumbo Supermarkten heeft zich de afgelopen jaren zeer snel uitgebreid en is daarnaast uitgegroeid tot één van de meest populaire supermarktketens van Nederland. In dat kader wordt familiebedrijf Jumbo regelmatig onderscheiden met prijzen van klanten en leveranciers.
Mede als gevolg van de overname van de gehele onderneming van Super de Boer N.V.
zet de groei van Jumbo zich de komende jaren in versneld tempo door.

Klik hier voor een lijst van de 80 winkels

Zie het origineel