De Nederlandse online-daters zijn Europees kampioen sexdating 08/01/2010 11:24

PR Newswire

KEULEN, Duitsland, January 8 /PRNewswire/ --

- Drie op de vier Nederlanders die via het internet blind dates afspreken, hadden met tenminste één van deze afspraakjes seks. Dit blijkt uit een onlangs gehouden online-enquête met 866 deelnemers, die op online-dating-websites.nl is uitgevoerd.

Voor gebruikers van singlebeurzen is het vrij normaal om een blind date af te spreken: 67% van de deelnemers hebben een internetflirt al eens in het echte leven meegemaakt. Maar wat gebeurt er tijdens deze afspraakjes?

De meerderheid (78%) van de actieve blind daters gaven toe met één (24%) of zelfs meerdere (54%) mensen die ze via het internet hadden leren kennen, in bed te zijn beland. Slechts bij 22% mondde een blind date nog niet uit in een seksueel intermezzo. Daarmee staan de Nederlanders in Europa bovenaan, gevolgd door de Zweden (75%).

NL-singles op zoek naar langdurige erotische vriendschappen

"Wij stellen vast dat steeds meer Nederlandse singles een tweeledige doelstelling hebben bij het online zoeken naar een partner. Op de eerste plaats zoeken ze de droompartner voor het leven, maar tijdens de "wachttijd" genieten ze graag van een of ander erotisch avontuur", aldus persvoorlichtster Britte van Basten. "Dat verklaart ook de groeiende populariteit van sites voor casual dating. Interessant om te zien is dat singles daarbij niet alleen op zoek zijn naar one-night-stands, maar een voorkeur hebben voor langdurige erotische relaties. Dat geldt vooral voor vrouwen."

Wie in het web op zoek gaat naar een levens- of sekspartner, moet hiervoor eerst een geschikte dating-website zien te vinden. Van Basten: "Veel dating-sites zien er op het eerste oog aanlokkelijk uit, maar voldoen nauwelijks aan de doelstelling. Op www.online-dating-websites.nl geven we een overzicht van de websites die door onze consumententest heen zijn gekomen. Vooral in de categorie "erotische contacten" bevindt zich veel kaf tussen het koren."

Over "online-dating-websites.nl":

"De grote online-dating-websites-vergelijking" ziet zichzelf als een onafhankelijk waarnemer van de Nederlandse online-dating-markt. Mensen die een partner zoeken, vinden hier testresultaten van toonaangevende dating-sites en tips over flirten via het internet.

"online-dating-websites.nl" hoort bij het Duitse Metaflake Network dat vanuit Keulen in 10 landen opereert.

Contactpersoon voor de media:
Britte van Basten
metaflake
Hansaring 125
D-50670 Bonn
Telefoon: +49(221)130-87-10
E-mail: pers@online-dating-websites.nl
Contactpersoon voor de media: Britte van Basten, metaflake, Hansaring 125, D-50670 Bonn, Telefoon: +49(221)130-87-10, E-mail: pers@online-dating-websites.nl






-