Gemeente Voorschoten

afvalscheiding

Koos de Vuilnisman geeft les afvalscheiding

Koos de vuilnisman Duurzaam omgaan met ons milieu en met ons afval, je kunt het niet vroeg genoeg leren. Daarom doet de gemeente Voorschoten mee aan het landelijke Milieu-educatieprogramma Natuuravontuur. Op zes scholen in Voorschoten geeft Koos de Vuilnisman een les over afvalscheiding en duurzaamheid. Op 7 januari gaf wethouder Bruno van Dunné het startsein voor dit project bij groep 7 van de Gevers Deynootschool.

Het programma "Koos de Vuilnisman" wordt gegeven aan acht groepen 7 en 8 van de scholen Gevers Deynoot, De Vink, Emmaus, de Regenboog, de Fortgensschool en De Vos Einsteinlaan. In een dagdeel leren zij op een leuke en leerzame manier hoe zij afval kunnen scheiden en inzamelen. De lessen duren een dagdeel.

Het project valt onder het gemeentelijk Natuur- en Milieueducatieprogramma. Alle basisscholen in Voorschoten krijgen voorafgaand aan het schooljaar een programma waarop zij zich in kunnen schrijven. Door dit programma leren kinderen hoe zij kunnen omgaan met duurzaamheid, de natuur en het milieu. Voor alle groepen is er een thema. Voor de groepen 7 en 8 is dat dit jaar onder andere afvalscheiding en recycling.

* 8 januari 2010