Politie Zeeland


---


Z-039-2009 Boetes tijdens ASOS-controle, Terneuzen
Door de politie zijn donderdag tijdens controles in Terneuzen en omgeving zeven Belgen aangehouden die in het bezit waren van softdrugs. Ze kregen ieder een boete van 400 euro.
Sinds 2008 loopt in Terneuzen het project A.S.O.S (Aanpak Structurele Overlast Softdrugs Toerisme). Dit project gaat over het terugdringen van de overlast van buitenlandse softdrugstoeristen die in Terneuzen softdrugs kopen, overlast veroorzaken in het verkeer in de binnenstad en met een hoeveelheid softdrugs de grens naar Belgie en Frankrijk overgaan. Om deze overlast te beperken, worden regelmatig acties gehouden. Zo ook donderdag tussen 15.00 en 21.00 uur. In totaal werden ruim 20 gram hennep en drie joints in beslaggenomen.

W-040-2010 Beginnend bestuurder is rijbewijs kwijt, Zoutelande
Door de politie is vrijdag het rijbewijs ingenomen van een 22-jarige Vlissingse automobilist.
De man reed rond 01.00 uur over de Westkapelseweg toen hij een stopteken kreeg. Uit de ademanalyse bleek dat hij met teveel alcohol op achter het stuur had gezeten. Zijn rijbewijs moest hij vervolgens inleveren.

O-041-2010 Auto in de slip, Scherpenisse
Op de Poortvlietsedijk is vrijdagmorgen rond 08.45 uur een auto tegen een lantaarnpaal gereden.
De bestuurder, een 21-jarige vrouw uit de gemeente Tholen, raakte met haar auto in de slip waarna deze tegen een lantaarnpaal reed. De paal raakte volledig ontzet, de auto had schade aan de rechterzijkant en moest worden getakeld. De 21-jarige vrouw werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht. Zij bleek geen letsel te hebben opgelopen.