Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 10.45 uur

Utrecht, 08-01-2010

Resultaten vuurwerkcontroles

ZEIST/DE BILT- Om de overlast van vuurwerk zoveel mogelijk te beperken heeft de politie vanaf maandag 21 december extra controles uitgevoerd. Hierbij is in totaal 7,5 kilo vuurwerk inbeslaggenomen en zijn 11 jongeren doorverwezen naar bureau Halt. Ook betrapte agenten drie jongeren onder de twaalf jaar met vuurwerk. Zij hebben een waarschuwing gekregen. Bij de politie kwamen 143 meldingen binnen van overlast vuurwerk. Dit aantal is lager dan vorig jaar (170 meldingen).

Oproep getuigen

ZEIST De politie zoekt getuigen van een woninginbraak in Zeist. In de nacht van donderdag 31 december op vrijdag 1 januari is er inbraak gepleegd in een woning aan de Lindenlaan. Hierbij zijn onder ander sieraden en laptops weggenomen. De inbrekers gingen er ook vandoor met de auto van de bewoners. Dit voertuig, een grijze Range Rover Sport is voorzien van een zogenaamd nieuw kenteken (2 cijfers, drie letters,
1 cijfer) en is diezelfde nacht rond 01.05 uur nog gesignaleerd in de omgeving van de Berkenlaan, Jacob van Lenneplaan en de Melis Stokestraat in Zeist. Later die nacht is het voertuig nog gesignaleerd in Rotterdam op de Abraham van Stolkweg en de Vierambachtsstraat. De politie wil graag weten of er mensen zijn die getuigen zijn geweest van deze woninginbraak of die persoon/personen gezien hebben in combinatie met het gestolen voertuig. Heeft u informatie, bel dan naar de politie wijkteam Zeist, via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven, belt u dan naar Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Aanrijding met letsel

ZEIST Op donderdag 7 januari zijn twee mensen gewond geraakt bij een aanrijding op de Woudenbergseweg.

Rond 11.15 uur kreeg de politie een melding dat er zich een aanrijding had voorgedaan op de Woudenbergseweg, waarbij twee mensen gewond raakten, een 63-jarige vrouw uit Zeist en een 25-jarige vrouw uit Woudenberg. De 25-jarige moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd. Beide vrouwen waren bijrijders van de voertuigen. De bestuurders, een 68-jarige man uit Zeist en een 30-jarige man uit Haarlem, raakten niet gewond.

De 30-jarige bestuurder moest plotseling uitwijken doordat een onbekend voertuig, zonder voorrang te verlenen, vanaf het KNVB-centrum de Woudenbergseweg op reed. Daardoor ontstond de aanrijding met het voertuig van de 68-jarige man uit Zeist. Beide gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanrijding onder invloed

Zeist De politie heeft in de vroege ochtend van 8 januari een 25-jarige man uit Zeist aangehouden nadat hij onder invloed een eenzijdige aanrijding had veroorzaakt.

Toen de politie ter plaatse was moest de man blazen. Het resultaat was een F. Dat betekent doorgaans dat er flink wat alcohol is genuttigd. De ademanalyse op het politiebureau wees 940 ug/l uit. Het rijbewijs van de Zeistenaar is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.