Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.30 uur

Utrecht, 08-01-2010

Aanrijding letsel

VLEUTEN Donderdagavond vond op de Sporesingel een aanrijding plaats waarbij een vrouw gewond raakte.

Een 47-jarige automobiliste uit Harmelen reed rond 22.15 uur vanaf het station Vleuten in de richting van de Stroomrugbaan. Plotseling hoorde de vrouw een harde klap. Zij stopte haar auto en ging kijk en wat er aan de hand was. Toen zag de vrouw dat zij een andere vrouw had aangereden. De politie kwam ter plaatse en trof het 24-jarige slachtoffer uit Vleuten in de woning van de bestuursster aan de Leersumseveld aan.

Het slachtoffer werd, met onbekend letsel, voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De politie zoekt nog uit wat de exacte oorzaak van de aanrijding is geweest.

Spreekuur wijkagent in Woonzorgcomplex Nieuw Plettenburgh

UTRECHT - Bewoners uit de wijken Tolsteeg, Rotsoord, Bokkenbuurt en Oud-Hoograven kunnen gebruik maken van een spreekuur dat wijkagent Janine Kranenburg gaat houden. De wijkagent zal vanaf maandag 11 januari 2010 spreekuur houden in Woonzorgcomplex Nieuw Plettenburgh aan de Oud-Wulvenlaan 4-A te Utrecht. Op de even weken zal de wijkagent maandag van 10.00-11.30 uur in het complex aanwezig zijn (in de afgesloten ruimte in het Trefpunt). Dit zijn dus de weken 2, 4, 6, 8, etc.

Waarvoor is het spreekuur?

Tijdens het spreekuur kan de wijkagent uw vragen over criminaliteit en overlast beantwoorden. Zij kan u uitleg geven over wat het doen van een melding of aangifte inhoudt, op welke manieren u snel met de politie in contact kan komen, hoe u anoniem kun blijven. Daarnaast kan zij tips geven over hoe u als bewoner zelf een positieve bijdrage kunt leveren aan uw veiligheid en de veiligheid in uw buurt of wijk. Ook kan de wijkagent door haar goede contacten in haar netwerk u naar de juiste instantie doorverwijzen als het probleem niet bij de politie thuis hoort. U kunt ter plekke géén aangifte doen.

Proef

De Politie Utrecht biedt met het spreekuur een laagdrempelige voorziening om informatie met inwoners te delen en het vertrouwen in de politie te vergroten. Het spreekuur is bij wijze van proef. Na verloop van tijd zal worden bekeken, afhankelijk van de belangstelling, of het spreekuur blijft.

Aangehouden voor vernieling

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 januari drie mannen aangehouden voor het plegen van vernielingen.

Door getuigen werd omstreeks 00.10 uur naar de politie gebeld omdat men zag dat drie mannen de ruiten van een bushokje aan de Eurpalaan aan het vernielen waren. Onderweg naar de Europalaan zagen agenten het drietal ter hoogte van het benzinestation lopen. De mannen, twee van 20 en één van 19 jaar oud uit Amersfoort en Utrecht, werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aangehouden voor heling

UTRECHT Donderdagmiddag heeft de politie twee mannen aangehouden omdat zij verdacht worden van heling.

Een agent in burger stond rond 14.10 uur in een winkel aan de Amsterdamsestraatweg. Hier zag hij dat twee mannen bezig waren nieuwe Ipods aan elkaar te verkopen. De agent kreeg in de gaten dat de prijs ver onder de normale prijs lag en had het vermoeden dat de Ipods gestolen waren. Hierop werd het tweetal, 56 en 32 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De politie onderzoekt waar de Ipods vandaan komen.

Aangehouden met gestolen fiets

UTRECHT Op de Julianaparklaan heeft de politie donderdagavond een jongen aangehouden met een gestolen fiets.

Een getuige belde omstreeks 20.50 uur naar de politie omdat hij zag dat een vijftal jongens aan het rommelen waren bij en fiets met een kar daarachter. Op weg naar de locatie kregen agenten door dat de jongens met de fiets weggereden waren. In de omgeving werden twee jongens met de fiets aangetroffen. Eén van hem verklaarde aan de agenten dat de fiets met kar van hem was. Hierop werd de fiets gecontroleerd en bleek dat deze als gestolen gesignaleerd stond. De 16-jarige jongen uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Man aangehouden

UTRECHT In de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 januari heeft de politie na een lange achtervolging een man aangehouden.

Tijdens de surveillance zagen agenten een auto met hoge snelheid over de C. Smeenkstraat rijden. De agenten wilde de bestuurder controleren en zette de achtervolging in. De bestuurder stopte niet en reed met hoge snelheid door. De achtervolging ging via de Amsterdamsestraatweg richting Maarssen. Hierna reed de man de Zuilense Ring op en via de Rijksweg A2 richting Lopik. Hier reed hij bijna de gehele Lekdijk af en eindigde de achtervolging op de Veerstoep in Schoonhoven. Tijdens de achtervolging kregen de Utrechtse politie hulp van het KLPD.

De 19-jarige bestuurder uit Utrecht werd aangehouden. De man maakte tijdens de achtervolging een groot aantal overtredingen en haalde levensgevaarlijke manoeuvres uit. Onderzoek wees uit dat de Utrechter niet in het bezit was van een rijbewijs, de auto niet verzekerd was en hij nog gesignaleerd stond voor openstaande boetes. Tevens werd duidelijk dat hij als veelpleger bij de politie bekend is. Hij werd voor verder verhoor en onderzoek ingesloten op het bureau.