Politie Drenthe

Vrijdag

Provincie Drenthe, 08-01-2010

Winkeldief aangehouden

ASSEN Donderdagochtend is een 66-jarige man uit Assen aangehouden wegens winkeldiefstal in een supermarkt aan het Traide. De man probeerde voor ruim 20 euro aan goederen mee te nemen. Omdat de man al vier keer eerder is betrapt op winkeldiefstal is hem een dagvaarding en een winkelverbod voor één jaar opgelegd. (2010001392)

Rijbewijs van alcomobilist ingevorderd

MEPPEL In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie het rijbewijs van een 23-jarige man uit Hasselt ingevorderd. Tijdens een blaastest blies hij een FAIL. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. De beginnende bestuurder scoorde 590 ug/l. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2010001569)

Ongevallen met letsel

EMMER COMPASCUUM Donderdagochtend is een 62-jarige vrouw uit Emmer Compascuum gewond geraakt op een parkeerplaats gelegen aan het Hoofdkanaal. Een 30-jarige automobilist uit Emmer Compascuum wilde van de parkeerplaats rijden en startte zijn auto zonder de koppeling in te trappen. De auto schoot naar voren en botste tegen de voor hem geparkeerd staande auto. De 62-jarige vrouw was achter de geparkeerd staande auto boodschappen aan het inpakken. De vrouw kwam ten val en verdraaide haar knie. De vrouw werd per ambulance voor onderzoek overgebracht naar het Scheperziekenhuis. (2010001454)

ANNEN Donderdagmiddag heeft op het Ronkelskamp een verkeersongeval met letsel plaatsgevonden. Een 4-jarige jongetje uit Annen was pardoes de weg op gerend en werd aangereden door een 27-jarige automobiliste uit Annen. Het jongetje werd per ambulance overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen. Het jongetje raakte licht gewond aan zijn gezicht en mocht na controle het ziekenhuis verlaten. (2010001558)

Rijbewijs en auto in beslag genomen

BEILEN De politie heeft donderdagavond het rijbewijs en de auto van een 66-jarige automobilist uit Beilen in beslag genomen. Agenten zetten donderdagavond de 66-jarige automobilist uit Beilen op de Esweg ter controle aan de kant. De man moest een blaastest ondergaan en hij bleek alcohol te hebben gedronken. De man werd aangehouden en hij werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. De man scoorde 825 ug/l. Het rijbewijs van de man werd in beslag genomen en hij kreeg een rijverbod van 10 uur opgelegd. De man mocht vervolgens het politiebureau verlaten met een proces-verbaal op zak. Enige tijd later zagen agenten dat de man over de Iepenlaan reed. De man werd wederom aangehouden en zijn auto werd ook in beslag genomen. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. (2010001565)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.